Salata od cvjetače na roštilju

Thomas Kerridge engleski je kuhar s Michelinovom zvjezdicom koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji po osnivanju gastropuba s Michelinovom zvjezdicom pod nazivom The Hand & Flowers, Kerridge je poznat i po svojim pojavljivanjima u reality kulinarskim programima MasterChef, Saturday Kitchen i Great British Menu.

Sastojci

  • Sastojci
  • 2 glavice cvjetače srednje veličine, očišćena i narezana na velike cvjetove
  • 1 žlica ras el hanout začina
  • 1 žlica kurkume
  • 80 ml hladno prešanog repičinog ulja
  • 2 žličice soli
  • 3 žlice vode
  • Za salatu:
  • 100 g sjemenki nara
  • 100 g blanširanog i oljuštenog boba
  • 2 zelena čilija narezana na ploške
  • 1 blok feta sira, izmrvljen
  • 30 zelenih maslina bez koštice
  • 20 rumenih rajčica
  • 1 sačuvani limun sitno nasjeckan
  • Preljev od jogurta:
  • 150 g prirodnog jogurta
  • 1 žlica paste od harise
  • 1 žlica nasjeckane metvice
  • sok od pola limuna
  • ukrasiti sa 60 g prženih pinjola

Priprema

  • 1. Svakoj cvjetači najprije izvadite korijen i izlomite ili narežite na cvjetove jednake veličine. Poslažite ih na pladanj i pospite začinima te pokapajte uljem i vodom. Posolite i dobro izmiješajte rukama da se začini ravnomjerno rasporede.
  • 2. Položite cvjetiće izravno na roštilj i pecite dok ne potamne i budu pečeni sa svih strana. Ovo će trajati otprilike 10 minuta.
  • 3. Zatim izvaditi cvjetaču i ostaviti da se malo ohladi. Sve velike komade prerežite na pola.
  • 4. Ostatak salate stavite u zdjelu za posluživanje, dodajte cvjetaču i dobro promiješajte.
  • 5. Sada pomiješajte sastojke za preljev u malu zdjelu i pokapajte po vrhu cvjetače.
  • 6. Pospite tostiranim pinjolima.

Povezani recepti

Vidi sve