Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dau hu)
Recept iz: Luke Nguyen
Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa.
Sastojci
- 5 zelenih smokava
- 300 g prženog tofua, narezanog na tanke ploške
- 4 žlice prepečenog kikirikija, sitno zdrobljenog
- 3 žlice sjemenki sezama, prepečenih
- 1 dugački čili, narezan na tanke trakice
- prstohvat papra
- 10 listića zelene metvice, grubo narezanih
- 10 listića vijetnamske metvice, grubo narezanih
- 5 listića perile, grubo narezanih
- 5 listića riblje metvice, grubo narezanih
- 5 listića oštrolisnog korijandra, grubo narezanih
- 2 žlice šećera
- 2 žlice umaka od soje
- 3 žlice tople vode
- 3 žličice soka od ananasa
- 1 čili birdseye, tanko narezan
Priprema
- 1. Sjedinite sve sastojke preljeva i dobro ih promiješajte. Preljev odložite dok vam ne zatreba.
- 2. Zelene smokve stavite u veliki lonac i prekrijte vodom. Zakuhajte vodu pa ih kuhajte 20 minuta.
- 3. Smokve izvadite, ogulite, prerežite popola pa narežite na tanke ploške.
- 4. U velikoj zdjeli pomiješajte smokve, tofu, svježe začinsko bilje, čili, sjemenke sezama i crni papar pa ih prelijte s 4 žlice preljeva za salatu.
- 5. Salatu ukrasite svježim čilijem i kikirikijem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata od mlade nangke s tofuom
Recepti Luke Nguyen
Salata od kozletine kuhane limunskom kiselinom
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica
Recepti Silvia Colloca
Dvije salate s tjesteninom