Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom.

Sastojci

  • Sastojci
  • 40-50 pšeničnih wonton listića
  • 1 vezica bok choyja, opranih
  • 1 žličica soli
  • 500g svinjećeg mljevenog mesa
  • 6 stabljika mladog luka, mljeveni
  • 2 češnja češnjaka, sitno mljeveni
  • 1 žličica ribanog đumbira
  • 1 žlica umaka od soje
  • 1 žlica vina Shaoxing
  • 1 žličica biljnog ulja, za premazivanje
  • 1 žlica krumpirovog brašna ili škrobnog brašna
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 2L jakog, bistrog pilećeg temeljca ili kocka za juhu (po želji), za posluživanje
  • sezamovo ulje, za posluživanje
  • bijeli papar, za posluživanje

Priprema

  • Za punjenje, veliki lonac napunite vodom i zakuhajte, kuhajte bok choy tri minute dok ne omekša. Dobro ocijedite bok choy i sitno ga nasjeckajte, istisnite sav višak tekućine. Pomiješajte bok choy s mljevenom svinjetinom, mladim lukom (bijeli i zeleni dijelovi odvojeni, tamni dio ostavite za kasnije), češnjakom, đumbirom, umakom od soje i vinom, te dobro pomiješajte, ali miješajte u jednom smjeru- Ostavite u hladnjaku na 30 minuta.
  • Stavite otprilike žličicu nadjeva na sredinu wonton listića i presavijte prema gore kako biste napravili pravokutnik. S malo vode navlažite donje uglove pravokutnika i spojite ih, tako što pritisnete jedan dio na drugi i napravite trodimenzionalnu okruglicu.
  • U velikom loncu zakuhajte blago zasoljenu vodu i kuhajte wontone u serijama. Nakon svakog dodavanja wontona u vodu, pričekajte da voda prokuha, zatim dodajte malo vode kako biste spriječili prejako kuhanje. Kuhajte wontone otprilike tri minute, dok ne isplivaju na površinu. Izvadite wontone i stavite ih u zdjelu, te prelijte ih temeljcem (ako ga koristite) ili malo vode u kojoj su se kuhali. Dodajte malo ulja sezama, te pospite sa zelenim dijelovima mladog luka i bijelim paprom. Poslužite odmah.

Povezani recepti

Vidi sve