Pileća juha s limunom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 pile
- 1 mrkva
- 1 poriluk
- 2 grančice timijana
- 1/4 vezice peršina
- 100 g riže
- 1 cijelo jaje i dva žumanca
- Sok 2 limuna
- Sol i papar po želji
Priprema
- 1. S piletine uklonite kožu, izrežite meso na komade, prelijte hladnom posoljenom vodom i stavite kuhati. Kad zakipi, pokupite koaguliranu masnoću s površine.
- 2. Dodajte krupno narezan poriluk i mrkvu. Zavežite timijan i peršin u gazu pa ih stavite unutra. Kuhajte na slaboj vatri dok meso nije potpuno gotovo.
- 3. Izvadite piletinu i očistite je od kostiju. Procijedite temeljac, dodajte rižu i skuhajte do kraja.
- 4. Umutite jaja i limun i temperirajte ih s 1 - 2 žlice temeljca.
- 5. Izlijte temeljac u posudu i vratite piletinu.
- 6. Uklonite s vatre i poslužite sa svježe mljevenim paprom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu