Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 1 pile
  • 1 mrkva
  • 1 poriluk
  • 2 grančice timijana
  • 1/4 vezice peršina
  • 100 g riže
  • 1 cijelo jaje i dva žumanca
  • Sok 2 limuna
  • Sol i papar po želji

Priprema

  • 1. S piletine uklonite kožu, izrežite meso na komade, prelijte hladnom posoljenom vodom i stavite kuhati. Kad zakipi, pokupite koaguliranu masnoću s površine.
  • 2. Dodajte krupno narezan poriluk i mrkvu. Zavežite timijan i peršin u gazu pa ih stavite unutra. Kuhajte na slaboj vatri dok meso nije potpuno gotovo.
  • 3. Izvadite piletinu i očistite je od kostiju. Procijedite temeljac, dodajte rižu i skuhajte do kraja.
  • 4. Umutite jaja i limun i temperirajte ih s 1 - 2 žlice temeljca.
  • 5. Izlijte temeljac u posudu i vratite piletinu.
  • 6. Uklonite s vatre i poslužite sa svježe mljevenim paprom.

Povezani recepti

Vidi sve