Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa. 

Sastojci

  • 2 l ribljeg temeljca
  • 3 stabljike limunske trave, samo bijeli dio
  • Komad galangala od 6 cm, tanko narezan
  • 5 crvenih ljutika, oguljenih
  • 7 birds eye čilija
  • 400 g fileta soma, narezanog na kockice
  • 5 žlica ribljeg umaka
  • 10 cherry rajčica, razrezanih na četvrtine
  • 8 listova kvrgave limete, iskidanih
  • 5 žlica soka limete
  • 6 listova meksičkog korijandra, narezanih
  • 3 mlada luka, narezana
  • Korijander za ukrašavanje

Priprema

  • 1. U veliki lonac ulijte temeljac, dodajte limunsku travu, galangal i crvenu ljutiku pa pustite da se lagano kuha na srednje jakoj vatri oko 5 minuta.
  • 2. Dodajte čili i kuhajte još 3 minute. Stavite ribu, riblji umak i cherry rajčice.
  • 3. Pojačajte vatru da zakipi pa uklonite sve nečistoće s površine.
  • 4. Dodajte listove kvrgave limete. Smanjite vatru i lagano kuhajte još 6 minuta dok riba ne bude gotova.
  • 5. Ulijte sok limete, stavite korijander i mladi luk. Dobro promiješajte. Ukrasite s malo korijandra i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve