Juha od soma tom yum
Recept iz: Luke Nguyen
Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa.
Sastojci
- 2 l ribljeg temeljca
- 3 stabljike limunske trave, samo bijeli dio
- Komad galangala od 6 cm, tanko narezan
- 5 crvenih ljutika, oguljenih
- 7 birds eye čilija
- 400 g fileta soma, narezanog na kockice
- 5 žlica ribljeg umaka
- 10 cherry rajčica, razrezanih na četvrtine
- 8 listova kvrgave limete, iskidanih
- 5 žlica soka limete
- 6 listova meksičkog korijandra, narezanih
- 3 mlada luka, narezana
- Korijander za ukrašavanje
Priprema
- 1. U veliki lonac ulijte temeljac, dodajte limunsku travu, galangal i crvenu ljutiku pa pustite da se lagano kuha na srednje jakoj vatri oko 5 minuta.
- 2. Dodajte čili i kuhajte još 3 minute. Stavite ribu, riblji umak i cherry rajčice.
- 3. Pojačajte vatru da zakipi pa uklonite sve nečistoće s površine.
- 4. Dodajte listove kvrgave limete. Smanjite vatru i lagano kuhajte još 6 minuta dok riba ne bude gotova.
- 5. Ulijte sok limete, stavite korijander i mladi luk. Dobro promiješajte. Ukrasite s malo korijandra i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama