Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recept iz: Adam Liaw
Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode.
Sastojci
- 1 žlica kukuruznog škroba
- ¼ šalice vode
- 2 žlice biljnog ulja
- 3 češnja češnjaka, oljuštena i sitno nasjeckana
- 2 l pilećeg temeljca
- 500 g rezanaca s jajima
- 2 jaja, lagano umućena
- 1 žlica ribljeg umaka ILI po ukusu
- ¼ žličice bijelog papra
- 500 g svježeg petrovog uha, dobro omekšanog batom i tanko narezanog
- 1 stručak choi suma, opranog i narezanog na zalogaje
- ¼ šalice crnog rižinog octa Chinkiang
Priprema
- 1. Kukuruzni škrob otopite u vodi i odložite dok vam ne zatreba.
- 2. U velikom loncu s debelim dnom zagrijte ulje. Na umjereno jakoj vatri pirjajte češnjak. Kad porumeni, dodajte temeljac i prokuhajte ih. Dodajte rezance i promiješajte ih da ih razdvojite. Umiješajte jaja, riblji umak, papar i petrovo uho pa laganim krčkanjem dovršite juhu. Umiješajte choi sum, sklonite ih s vatre i odmah poslužite. U svaku porciju umiješajte ½-1 žličicu octa. Juhu poslužite vruću.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Juha od potočarke s poširanim jajetom
Recepti Michel Albert Roux
Kari od cvjetače s kapicama
Recepti Pati Jinich
Chaya juha
Recepti Mary Berry
Tajlandska zelena juha od piletine i kozica
Recepti Michela Tuscan
Bagna Cauda (vrući umak od inćuna i češnjaka)
Recepti Mary Berry
Juha od kestenjaste gljive
Recepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom