Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recept iz: Adam Liaw
Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode.
Sastojci
- 1 žlica kukuruznog škroba
- ¼ šalice vode
- 2 žlice biljnog ulja
- 3 češnja češnjaka, oljuštena i sitno nasjeckana
- 2 l pilećeg temeljca
- 500 g rezanaca s jajima
- 2 jaja, lagano umućena
- 1 žlica ribljeg umaka ILI po ukusu
- ¼ žličice bijelog papra
- 500 g svježeg petrovog uha, dobro omekšanog batom i tanko narezanog
- 1 stručak choi suma, opranog i narezanog na zalogaje
- ¼ šalice crnog rižinog octa Chinkiang
Priprema
- 1. Kukuruzni škrob otopite u vodi i odložite dok vam ne zatreba.
- 2. U velikom loncu s debelim dnom zagrijte ulje. Na umjereno jakoj vatri pirjajte češnjak. Kad porumeni, dodajte temeljac i prokuhajte ih. Dodajte rezance i promiješajte ih da ih razdvojite. Umiješajte jaja, riblji umak, papar i petrovo uho pa laganim krčkanjem dovršite juhu. Umiješajte choi sum, sklonite ih s vatre i odmah poslužite. U svaku porciju umiješajte ½-1 žličicu octa. Juhu poslužite vruću.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama