Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode. 

Sastojci

  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • ¼ šalice vode
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 3 češnja češnjaka, oljuštena i sitno nasjeckana
  • 2 l pilećeg temeljca
  • 500 g rezanaca s jajima
  • 2 jaja, lagano umućena
  • 1 žlica ribljeg umaka ILI po ukusu
  • ¼ žličice bijelog papra
  • 500 g svježeg petrovog uha, dobro omekšanog batom i tanko narezanog
  • 1 stručak choi suma, opranog i narezanog na zalogaje
  • ¼ šalice crnog rižinog octa Chinkiang

Priprema

  • 1. Kukuruzni škrob otopite u vodi i odložite dok vam ne zatreba.
  • 2. U velikom loncu s debelim dnom zagrijte ulje. Na umjereno jakoj vatri pirjajte češnjak. Kad porumeni, dodajte temeljac i prokuhajte ih. Dodajte rezance i promiješajte ih da ih razdvojite. Umiješajte jaja, riblji umak, papar i petrovo uho pa laganim krčkanjem dovršite juhu. Umiješajte choi sum, sklonite ih s vatre i odmah poslužite. U svaku porciju umiješajte ½-1 žličicu octa. Juhu poslužite vruću.

Povezani recepti

Vidi sve