Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 350g San Remo svježih raviola od špinata s ricottom
  • ½ butternut tikve, oguljene i narezane na kockice od 2cm
  • 1 žličica čili pahuljica
  • 20g maslaca
  • 100g svježeg sira ricotta
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Svježe mljevenog crnog papra
  • Soli
  • 128 g sira Parmigiano-Reggiano, naribanog

Priprema

  • 1. Zakipite lonac zasoljene vode. Dodajte raviole i skuhajte prema uputama na pakiranju.
  • 2. U međuvremenu, zagrijte tavu za prženje i dodajte 2 žlice ulja  pa dodajte tikvu, nekoliko minuta sve protresite kako bi se tikva karamelizirala sa svih strana. Začinite solju I paprom te nastavite peći dok tikva ne postane zlatne boje, dobro pečena, ali još drži oblik.
  • 3. Dodajte maslac i čili pahuljice tikvi te oko polovicu ribanog sira Parmigiano-Reggiano, a zatim dodajte kuhane raviole te malo vode od kuhanja pa protresite da se prožme.
  • Ukrasite mrvljenim sirom ricotta, parmezanom i dodatnim čili pahuljicama ako želite.

Povezani recepti

Vidi sve