Ravioli od špinata s ricottom i bučom
Recept iz: Laura Cassai
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 350g San Remo svježih raviola od špinata s ricottom
- ½ butternut tikve, oguljene i narezane na kockice od 2cm
- 1 žličica čili pahuljica
- 20g maslaca
- 100g svježeg sira ricotta
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Svježe mljevenog crnog papra
- Soli
- 128 g sira Parmigiano-Reggiano, naribanog
Priprema
- 1. Zakipite lonac zasoljene vode. Dodajte raviole i skuhajte prema uputama na pakiranju.
- 2. U međuvremenu, zagrijte tavu za prženje i dodajte 2 žlice ulja pa dodajte tikvu, nekoliko minuta sve protresite kako bi se tikva karamelizirala sa svih strana. Začinite solju I paprom te nastavite peći dok tikva ne postane zlatne boje, dobro pečena, ali još drži oblik.
- 3. Dodajte maslac i čili pahuljice tikvi te oko polovicu ribanog sira Parmigiano-Reggiano, a zatim dodajte kuhane raviole te malo vode od kuhanja pa protresite da se prožme.
- Ukrasite mrvljenim sirom ricotta, parmezanom i dodatnim čili pahuljicama ako želite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir