Opis

Zakipite lonac zasoljene vode. Dodajte raviole i skuhajte prema uputama na pakiranju.


U međuvremenu, zagrijte tavu za prženje i dodajte 2 žlice ulja  pa dodajte tikvu, nekoliko minuta sve protresite kako bi se tikva karamelizirala sa svih strana. Začinite solju I paprom te nastavite peći dok tikva ne postane zlatne boje, dobro pečena, ali još drži oblik.

Dodajte maslac i čili pahuljice tikvi te oko polovicu ribanog sira Parmigiano-Reggiano, a zatim dodajte kuhane raviole te malo vode od kuhanja pa protresite da se prožme.
Ukrasite mrvljenim sirom ricotta, parmezanom i dodatnim čili pahuljicama ako želite.

Sastojci

  • 350g San Remo svježih raviola od špinata s ricottom
  • ½ butternut tikve, oguljene i narezane na kockice od 2cm
  • 1 žličica čili pahuljica
  • 20g maslaca
  • 100g svježeg sira ricotta
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Svježe mljevenog crnog papra
  • Soli
  • 128 g sira Parmigiano-Reggiano, naribanog

Povezani recepti