Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 8 cvjetova tikvica
  • 300 g mekanog kozjeg sira
  • Pola naribane korice limuna
  • 2 inćuna, sitno nasjeckanih
  • 50 g zelenih otkoštenih maslina, sitno nasjeckanih
  • 2 žlice vlasca
  • 250 g brašna
  • Mineralna voda
  • Soda bikarbona
  • Kockice leda
  • Lagano maslinovo ulje, za prženje
  • Svježi crveni čili, sitno nasjeckan
  • Malo meda

Priprema

  • 1. Otvorite cvjetove tivica i uklonite tučke.
  • 2. Mutite sastojke za nadjev dok ne dobijete glatku smjesu koju ćete staviti u vrećicu za ukrašavanje. Istisnite nadjev u cvjetove i stavite u hladnjak da odstoji.
  • 3. Umutite sastojke za smjesu.
  • 4. Zagrijte malo ulja u velikoj tavi na 170 ºC.
  • 5. Uronite svaki cvijet tikvice u smjesu, neka se dobro oblože. Polako ih stavljajte u vruće ulje pa pržite 3-4 minute, uz jedno okretanje. Izvadite ih iz ulja i pecite na rešetki kako bi bile hrskave.
  • 6. Ponovite postupak s preostalim cvjetovima.
  • 7. Kod posluživanja, pospite ih s malo čilija i pokapajte s malo meda.

Povezani recepti

Vidi sve