Punjeni cvjetovi tikvica
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 8 cvjetova tikvica
- 300 g mekanog kozjeg sira
- Pola naribane korice limuna
- 2 inćuna, sitno nasjeckanih
- 50 g zelenih otkoštenih maslina, sitno nasjeckanih
- 2 žlice vlasca
- 250 g brašna
- Mineralna voda
- Soda bikarbona
- Kockice leda
- Lagano maslinovo ulje, za prženje
- Svježi crveni čili, sitno nasjeckan
- Malo meda
Priprema
- 1. Otvorite cvjetove tivica i uklonite tučke.
- 2. Mutite sastojke za nadjev dok ne dobijete glatku smjesu koju ćete staviti u vrećicu za ukrašavanje. Istisnite nadjev u cvjetove i stavite u hladnjak da odstoji.
- 3. Umutite sastojke za smjesu.
- 4. Zagrijte malo ulja u velikoj tavi na 170 ºC.
- 5. Uronite svaki cvijet tikvice u smjesu, neka se dobro oblože. Polako ih stavljajte u vruće ulje pa pržite 3-4 minute, uz jedno okretanje. Izvadite ih iz ulja i pecite na rešetki kako bi bile hrskave.
- 6. Ponovite postupak s preostalim cvjetovima.
- 7. Kod posluživanja, pospite ih s malo čilija i pokapajte s malo meda.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama