Punjeni cvjetovi tikvica
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 8 cvjetova tikvica
- 300 g mekanog kozjeg sira
- Pola naribane korice limuna
- 2 inćuna, sitno nasjeckanih
- 50 g zelenih otkoštenih maslina, sitno nasjeckanih
- 2 žlice vlasca
- 250 g brašna
- Mineralna voda
- Soda bikarbona
- Kockice leda
- Lagano maslinovo ulje, za prženje
- Svježi crveni čili, sitno nasjeckan
- Malo meda
Priprema
- 1. Otvorite cvjetove tivica i uklonite tučke.
- 2. Mutite sastojke za nadjev dok ne dobijete glatku smjesu koju ćete staviti u vrećicu za ukrašavanje. Istisnite nadjev u cvjetove i stavite u hladnjak da odstoji.
- 3. Umutite sastojke za smjesu.
- 4. Zagrijte malo ulja u velikoj tavi na 170 ºC.
- 5. Uronite svaki cvijet tikvice u smjesu, neka se dobro oblože. Polako ih stavljajte u vruće ulje pa pržite 3-4 minute, uz jedno okretanje. Izvadite ih iz ulja i pecite na rešetki kako bi bile hrskave.
- 6. Ponovite postupak s preostalim cvjetovima.
- 7. Kod posluživanja, pospite ih s malo čilija i pokapajte s malo meda.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu