Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 1 patlidžan
  • 2 tikvice
  • 1 crvena paprika, bez sjemenki
  • 1 veći luk, oljušten
  • 2 rajčice, bez kože i sjemenki
  • Maslinovo ulje
  • 1 glavica mladog luka, nasjeckana
  • 1 grančica timijana
  • 2 lista lovora
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • Sol
  • Crni papar
  • Još 3 ploške patlidžana za omatanje

Priprema

  • 1. Za suhi ratatouille – ocijedite rajčice ili ih stavite manje.
  • 2. Na kockice narežite patlidžane i tikvice i napravite zasebne hrpice, a isto učinite s paprom, lukom i rajčicom.
  • 3. Ulijte 1 centimetar maslinovog ulja u tavu i zagrijte ga na jakoj vatri. Stavljajte svaki sastojak posebno da se isprži, osim rajčica, pa ih ocijedite u cjediljki.
  • 4. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  • 5. Stavite povrće u vatrostalnu posudu pa mu dodajte sjeckane rajčice, češnjak, timijan, listove lovora i koncentrat rajčice. Začinite i prekrijte papirom za pečenje. Stavite u zagrijanu pećnicu na 20 minuta ili dok povrće ne omekša. Umjesto u pećnici, povrće možete ispeći i na štednjaku na laganoj vatri.
  • 6. Narežite tikvice na tanke kriške, posolite ih i kasnije ocijedite. Pržite ih na maslinovu ulju.
  • 7. Zdjelice obložite ploškama tikvica i patlidžana.
  • 8. Stavite peći rajčice u pećnici s češnjakom, začinite ih, prelijte maslinovim uljem i pospite ružmarinom ili timijanom. Izvadite ih iz pećnice, malo ohladite i kratko izmiksajte.
  • 9. Poslužite uz salatu.

Povezani recepti

Vidi sve