Šparoge s rajčicom i artičokama
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 300 g zelenih šparoga
- 4 usoljena inćuna
- Pola limuna
- Pola male glavice luka
- 1 češanj češnjaka
- 6 manjih artičoka
- Pola vezice vlasca
- Svježi bosiljak i metvica
- 2 žlice maslinova ulja
- 125 ml povrtnog temeljca
- 30 ml suhog bijelog vina
- Sol, papar
- 100 g nasjeckanih rajčica
- Pržena pačja jaja ili kuhana prepeličja jaja
- Tostirani kruh
Priprema
- 1. Ogulite artičoke i prerežite ih na četvrtine. Odrežite višak tvrdih listova i vrh.
- 2. Pržite ih na ulju dok ne dobiju boju pa dodajte još malo ulja i na srednjoj vatri stavite luk i češnjak da se lagano prže.
- 3. Kad sve omekša, dodajte limunov sok i vino pa nakon dvije-tri minute ulijte temeljac i rajčicu te prokuhajte još 10 minuta.
- 4. Dodajte krupno sjeckane inćune i puno papra.
- 5. Ogulite i kuhajte šparoge dok ne omekšaju pa ih prepolovite i opet zagrijte s rajčicama.
- 6. Prelijte s malo maslinova ulja i pospite vlascem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama