Šparoge s rajčicom i artičokama
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 300 g zelenih šparoga
- 4 usoljena inćuna
- Pola limuna
- Pola male glavice luka
- 1 češanj češnjaka
- 6 manjih artičoka
- Pola vezice vlasca
- Svježi bosiljak i metvica
- 2 žlice maslinova ulja
- 125 ml povrtnog temeljca
- 30 ml suhog bijelog vina
- Sol, papar
- 100 g nasjeckanih rajčica
- Pržena pačja jaja ili kuhana prepeličja jaja
- Tostirani kruh
Priprema
- 1. Ogulite artičoke i prerežite ih na četvrtine. Odrežite višak tvrdih listova i vrh.
- 2. Pržite ih na ulju dok ne dobiju boju pa dodajte još malo ulja i na srednjoj vatri stavite luk i češnjak da se lagano prže.
- 3. Kad sve omekša, dodajte limunov sok i vino pa nakon dvije-tri minute ulijte temeljac i rajčicu te prokuhajte još 10 minuta.
- 4. Dodajte krupno sjeckane inćune i puno papra.
- 5. Ogulite i kuhajte šparoge dok ne omekšaju pa ih prepolovite i opet zagrijte s rajčicama.
- 6. Prelijte s malo maslinova ulja i pospite vlascem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama