Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 300 g zelenih šparoga
  • 4 usoljena inćuna
  • Pola limuna
  • Pola male glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 6 manjih artičoka
  • Pola vezice vlasca
  • Svježi bosiljak i metvica
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 125 ml povrtnog temeljca
  • 30 ml suhog bijelog vina
  • Sol, papar
  • 100 g nasjeckanih rajčica
  • Pržena pačja jaja ili kuhana prepeličja jaja
  • Tostirani kruh

Priprema

  • 1. Ogulite artičoke i prerežite ih na četvrtine. Odrežite višak tvrdih listova i vrh.
  • 2. Pržite ih na ulju dok ne dobiju boju pa dodajte još malo ulja i na srednjoj vatri stavite luk i češnjak da se lagano prže.
  • 3. Kad sve omekša, dodajte limunov sok i vino pa nakon dvije-tri minute ulijte temeljac i rajčicu te prokuhajte još 10 minuta.
  • 4. Dodajte krupno sjeckane inćune i puno papra.
  • 5. Ogulite i kuhajte šparoge dok ne omekšaju pa ih prepolovite i opet zagrijte s rajčicama.
  • 6. Prelijte s malo maslinova ulja i pospite vlascem.

Povezani recepti

Vidi sve