Hrskavi cvjetići tikvice

Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • 12 cvjetova tikvice
  • 120 g samodizajuće brašno + dodatnih 20 g za posipanje
  • 1,5 dl ledeno hladnog piva (ili vode)
  • malko morske soli
  • 1 l ulja za prženje (70% suncokretovo, 30% ekstra djevičansko maslinovo ulje)

Priprema

  • 1. Nježno otvorite cvjetove tikvice i uklonite unutarnji tučak ili peteljku. Uklonite nečistoće sa cvijeta vlažnim papirnatim ručnikom. Ne perite cvijeće! Cvjetovi trebaju ostati suhi.
  • 2. Prosijte brašno u veliku zdjelu i lagano umiješajte u pivo ili vodu dok se potpuno ne izmiješa i nema grudica.
  • 3. Zagrijte ulje za prženje na 180°C. Pospite cvjetove u dodatno brašno, a zatim lagano umočite u tijesto. Otresite višak tijesta. Alternativno, možete upotrijebiti slastičarski kist da nježno nanesete tijesto na cvjetove, oblažući cvijet tankim slojem tijesta. Polovicu peteljki tikvica, ako su velike, izrežite na manje i umočite u tijesto; višak otresite. Pržite ih ne više od četiri odjednom. Pecite 1-2 minute sa svake strane ili dok ne postane hrskavo i zlatno. Ocijedite i postavite na papirnate ubruse.
  • 4. Poslužite u zdjelici kao međuobrok uz malo soli i hladno pivo!

Povezani recepti

Vidi sve