Tart tatin s povrćem
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 2 okrugle tikvice, narezane na deblje kriške
- 1 žuta tikvica, narezana na deblje štapiće
- 3 glavice mlado luka, prepolovljenog
- 3 mini crvene paprike, bez peteljke i sjemenki
- 1 žuta paprika, bez peteljke i sjemenki, narezane na četiri dijela
- 1 zelena paprika, bez peteljke i sjemenki, narezane na četiri dijela
- 3 cvijeta tikvice, bez tučka
- 5 češnja mladog češnjaka, oljuštenog
- 2 grančice timijana
- Sol i svježe mljeveni papar
- 2 žličice šećera
- 60 g maslaca
- 300 g lisnatog tijesta
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 180 C.
- 2. Ulijte malo maslinova ulja u veliku teflonsku tavu i kad se zagrije, stavite pržiti tikvice i mladi luk oko 2-3 minute. Dodajte papriku, češnjak i cvjetove tikvica pa pustite da se prži još nekoliko minuta dok sve ne omekša.
- 3. Prebacite povrće na pladanj i ostavite da se malo ohladi pa ga stavite u hladnjak.
- 4. Sipajte sloj šećera na dno tave. Stavite malo maslaca pa počnite slagati slojeve povrća na maslac.
- 5. Stavite tijesto preko povrća pa obrežite višak. Utisnite ga pod povrće i napravite nekoliko rupa vrhom noža.
- 6. Stavite tart u zagrijanu pećnicu na 180 C na oko 25-30 minutes.
- 7. Kad se ohladi, izvrnite ga na pladanj i poslužite narezano na veće kriške.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu