Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 2 okrugle tikvice, narezane na deblje kriške
  • 1 žuta tikvica, narezana na deblje štapiće
  • 3 glavice mlado luka, prepolovljenog
  • 3 mini crvene paprike, bez peteljke i sjemenki
  • 1 žuta paprika, bez peteljke i sjemenki, narezane na četiri dijela
  • 1 zelena paprika, bez peteljke i sjemenki, narezane na četiri dijela
  • 3 cvijeta tikvice, bez tučka
  • 5 češnja mladog češnjaka, oljuštenog
  • 2 grančice timijana
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • 2 žličice šećera
  • 60 g maslaca
  • 300 g lisnatog tijesta

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 C.
  • 2. Ulijte malo maslinova ulja u veliku teflonsku tavu i kad se zagrije, stavite pržiti tikvice i mladi luk oko 2-3 minute. Dodajte papriku, češnjak i cvjetove tikvica pa pustite da se prži još nekoliko minuta dok sve ne omekša.
  • 3. Prebacite povrće na pladanj i ostavite da se malo ohladi pa ga stavite u hladnjak.
  • 4. Sipajte sloj šećera na dno tave. Stavite malo maslaca pa počnite slagati slojeve povrća na maslac.
  • 5. Stavite tijesto preko povrća pa obrežite višak. Utisnite ga pod povrće i napravite nekoliko rupa vrhom noža.
  • 6. Stavite tart u zagrijanu pećnicu na 180 C na oko 25-30 minutes.
  • 7. Kad se ohladi, izvrnite ga na pladanj i poslužite narezano na veće kriške.

Povezani recepti

Vidi sve