Puslice s kremom od limete

Puslice s kremom od limete

Opis

PRIPREMA:

Prethodno zagrijte pećnicu na 110 °C s ventilatorom ili uobičajeno na 130 °C.

Kako biste napravili puslice, istucite bjelanjke s prstohvatom soli dok se ne pretvore u čvrsti snijeg i utrostruče u volumenu. Zatim dodajte šećer, jednu po jednu žlicu, pazeći da se zrnca rastope prije nego što dodate iduću. Dodajte i malo jestive zelene boje (ako ste je odlučili koristiti) te miješajte dok ne dobijete jako zelenu boju limete. U pečenju će boja malo posvijetliti tako da u ovoj fazi možete slobodno pojačati boju. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te s pomoću tuljca istisnite 40 malih puslica. Pazite da među njima ostavite malo razmaka. Pecite na dnu pećnice oko sat i pol dok ne postanu hrskave i krhke.

Kako biste napravili kremu, s pomoću čajne žličice pomiješajte sok od limete sa škrobnim brašnom dok ne dobijete jednoličnu masu. Potom dodajte šećer i koricu te miješajte dok se šećer ne rastopi.

Uzavrite, uza stalno miješanje, i pustite da lagano vrije 30 sekundi dok se smjesa ne zgusne dovoljno da se drži za žlicu. 

Maknite s vatre i pjenjačom umiješajte maslac. Kad se maslac rastopi, ohladite smjesu tako da je izlijete na čisti tanjur. Prije upotrebe pustite da odleži 10 minuta.

Kako biste napravili puslice s kremom od limete, jednu puslicu lagano premažite s malo kreme te preklopite drugom, kao da radite sendviče. Prije posluživanja pospite fino ribanom koricom limete.

 

Sastojci

Krema

  • 60 ml svježeg soka limete
  • potrebne su vam otprilike dvije limete
  • 2 žlice škrobnog brašna
  • 50 g finog šećera
  • fino ribana korica 2 limete plus još malo za ukrašavanje
  • 10 g neslanog maslaca

Za puslice od bjelanjka

  • 20 gotovih malih puslica
  • 2 bjelanjka srednje veličine
  • 100 g finog šećera
  • prstohvat soli
  • mrvicu jestive zelene boje (nije nužno)

Povezani recepti