Prhko tijesto
Recept iz: Martha Stewart
Prhko tijesto u samo 3 koraka s Marthom Stewart.
Sastojci
- 2 ½ šalice mekog brašna
- 1 žličica soli
- 1 šalica (220 g) hladnog neslanog maslaca isjeckanog na komadiće
- ¼ do ½ ledene vode
Priprema
- Za dvije pite promjera 20-25 cm (bez gornje kore) ili za jednu pitu promjena 20-25 cm s donjom i gornjom korom ili za 12 malenih pita promjera 6 do 8 cm
- 1. Stavite brašno i sol u zdjelu kuhinjskog robota. Svi sastojci moraju biti hladni. Dodajte komadiće maslaca i miksajte oko 10 sekundi ili dok smjesa ne bude nalikovala na krupicu. (Možete ih pomiješati i ručno: pomiješajte suhe sastojke u velikoj zdjeli, dodajte maslac i sjeckajući noževima spojite tako da nalikuje na krupicu.)
- 2. Dodajte ledenu vodu, kap po kap, kroz otvor kuhinjskog robota dok uređaj radi. Dodavajte dok se tijesto ne sjedini, ali pritom ne bude mokro ili ljepljivo. Nemojte miksati više od 30 sekundi. Provjerite kakvo je tijesto tako da stisnete komadić. Ako se mrvi, dodajte još malo vode.
- 3. Izvadite tijesto na velik komad plastične folije. Primite rubove folije i stisnite, kao što je prikazano, tako da tijesto šakama oblikujete u plosnat krug. Tako će se tijesto poslije lakše razvaljati. Omotajte tijesto folijom i ostavite da se hladi barem sat vremena.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Pogačice roti canai
Recepti Silvia Colloca
Focaccia sa smokvama i pecorinom bez glutena
Recepti Silvia Colloca
Ligurska peciva
Recepti Donal Skehan
Peciva s curryjem od piletine
Recepti Nico Reynolds
Pogača s dimljenim hummusom i povrćem sa žara
Recepti Nico Reynolds
Kozice na žaru s mangom i krvavicom
Recepti Nadiya Hussain
Tjestenina s avokadom, graškom i metvicom
Recepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Adam Liaw
Švedska kardamom peciva s punjenjem (Semlor)