Polpete bucatini
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je irski pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi u Dublinu. Njegova strast prema hrani dolazi iz obitelji koja je radila u prehrambenoj industriji više od 60 godina, inspirirajući ga da se bavi kuhanjem obilne domaće hrane. Donalovi nadahnjujući i ohrabrujući recepti dostupni su za svakodnevnu kućnu prehranu. Danas je jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 100 g maslaca
- 50 ml maslinovog ulja
- 500 g cherry rajčica, prepolovljenih
- 2 režnja češnjaka, narezanog na šnitice
- Listići s 2 grančice timijana
- 500 g mljevenog mesa za kobasice
- 1 žličica pahuljica čilija
- 2 žličice sjemenki komorača, grubo zgnječenih
- 1 jaje
- 50 g krušnih mrvica
- 1 žličica maslinovog ulja
- 350 g tjestenine bucatini
- Mala šaka listova bosiljka
- Naribani parmezan
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
- Na laganoj vatri u tavu za pirjanje dodajte maslac i ulje. Kad se otopi, dodajte rajčice, timijan i češnjak. Pustite da se krčka na laganoj vatri 15-20 minuta dok rajčice potpuno ne omekšaju. Vilicom lagano pritisnite rajčice.
- U posudi srednje veličine pomiješajte sve sastojke za polpete, osim ulja. Vlažnim rukama oblikujte kuglice veličine oraha. Cilj je napraviti ih trideset.
- U drugu tavu dodajte ulje i pržite mesne okruglice 10-15 minuta na srednje jakoj vatri, povremeno ih okrećući da porumene sa svih strana. Dok se prže, skuhajte tjesteninu.
- Zakuhajte veliki lonac vode. Vodu dobro posolite i dodajte tjesteninu. Kuhajte 10-12 minuta ili prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente.
- Polpete prelijte grubim umakom od rajčice i lagano ih krčkajte dok ne budu lijepo prekrivene.
- Skuhanu tjesteninu pomoću hvataljke prebacite u umak i promiješajte. Poslužite posuto listićima bosiljka i ribanim parmezanom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache