Donal Skehan je irski pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi u Dublinu. Njegova strast prema hrani dolazi iz obitelji koja je radila u prehrambenoj industriji više od 60 godina, inspirirajući ga da se bavi kuhanjem obilne domaće hrane. Donalovi nadahnjujući i ohrabrujući recepti dostupni su za svakodnevnu kućnu prehranu. Danas je jedan od najpopularnijih irskih chefova.

Sastojci

  • 100 g maslaca
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 500 g cherry rajčica, prepolovljenih
  • 2 režnja češnjaka, narezanog na šnitice
  • Listići s 2 grančice timijana
  • 500 g mljevenog mesa za kobasice
  • 1 žličica pahuljica čilija
  • 2 žličice sjemenki komorača, grubo zgnječenih
  • 1 jaje
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 350 g tjestenine bucatini
  • Mala šaka listova bosiljka
  • Naribani parmezan
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

  • Na laganoj vatri u tavu za pirjanje dodajte maslac i ulje. Kad se otopi, dodajte rajčice, timijan i češnjak. Pustite da se krčka na laganoj vatri 15-20 minuta dok rajčice potpuno ne omekšaju. Vilicom lagano pritisnite rajčice.
  • U posudi srednje veličine pomiješajte sve sastojke za polpete, osim ulja.  Vlažnim rukama oblikujte kuglice veličine oraha. Cilj je napraviti ih trideset.
  • U drugu tavu dodajte ulje i pržite mesne okruglice 10-15 minuta na srednje jakoj vatri, povremeno ih okrećući da porumene sa svih strana. Dok se prže, skuhajte tjesteninu.
  • Zakuhajte veliki lonac vode. Vodu dobro posolite i dodajte tjesteninu. Kuhajte 10-12 minuta ili prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente.
  • Polpete prelijte grubim umakom od rajčice i lagano ih krčkajte dok ne budu lijepo prekrivene.
  • Skuhanu tjesteninu pomoću hvataljke prebacite u umak i promiješajte. Poslužite posuto listićima bosiljka i ribanim parmezanom.

Povezani recepti

Vidi sve