Opis
NAČIN PRIPREME
- Na laganoj vatri u tavu za pirjanje dodajte maslac i ulje. Kad se otopi, dodajte rajčice, timijan i češnjak. Pustite da se krčka na laganoj vatri 15-20 minuta dok rajčice potpuno ne omekšaju. Vilicom lagano pritisnite rajčice.
- U posudi srednje veličine pomiješajte sve sastojke za polpete, osim ulja. Vlažnim rukama oblikujte kuglice veličine oraha. Cilj je napraviti ih trideset.
- U drugu tavu dodajte ulje i pržite mesne okruglice 10-15 minuta na srednje jakoj vatri, povremeno ih okrećući da porumene sa svih strana. Dok se prže, skuhajte tjesteninu.
- Zakuhajte veliki lonac vode. Vodu dobro posolite i dodajte tjesteninu. Kuhajte 10-12 minuta ili prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente.
- Polpete prelijte grubim umakom od rajčice i lagano ih krčkajte dok ne budu lijepo prekrivene.
- Skuhanu tjesteninu pomoću hvataljke prebacite u umak i promiješajte. Poslužite posuto listićima bosiljka i ribanim parmezanom.
Sastojci
SASTOJCI
Za umak:
- 100 g maslaca
- 50 ml maslinovog ulja
- 500 g cherry rajčica, prepolovljenih
- 2 režnja češnjaka, narezanog na šnitice
- Listići s 2 grančice timijana
Za polpete:
- 500 g mljevenog mesa za kobasice
- 1 žličica pahuljica čilija
- 2 žličice sjemenki komorača, grubo zgnječenih
- 1 jaje
- 50 g krušnih mrvica
- 1 žličica maslinovog ulja
Za posluživanje:
- 350 g tjestenine bucatini
- Mala šaka listova bosiljka
- Naribani parmezan
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
TREBAT ĆE VAM
- Tava za pirjanje
- Tava za prženje
- Lonac za umak