NAČIN PRIPREME

  1. Na laganoj vatri u tavu za pirjanje dodajte maslac i ulje. Kad se otopi, dodajte rajčice, timijan i češnjak. Pustite da se krčka na laganoj vatri 15-20 minuta dok rajčice potpuno ne omekšaju. Vilicom lagano pritisnite rajčice.
  2. U posudi srednje veličine pomiješajte sve sastojke za polpete, osim ulja.  Vlažnim rukama oblikujte kuglice veličine oraha. Cilj je napraviti ih trideset.
  3. U drugu tavu dodajte ulje i pržite mesne okruglice 10-15 minuta na srednje jakoj vatri, povremeno ih okrećući da porumene sa svih strana. Dok se prže, skuhajte tjesteninu.
  4. Zakuhajte veliki lonac vode. Vodu dobro posolite i dodajte tjesteninu. Kuhajte 10-12 minuta ili prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente.
  5. Polpete prelijte grubim umakom od rajčice i lagano ih krčkajte dok ne budu lijepo prekrivene.
  6. Skuhanu tjesteninu pomoću hvataljke prebacite u umak i promiješajte. Poslužite posuto listićima bosiljka i ribanim parmezanom.

 

 

 

 

Sastojci

  • SASTOJCI
  • Za umak:
  • 100 g maslaca
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 500 g cherry rajčica, prepolovljenih
  • 2 režnja češnjaka, narezanog na šnitice
  • Listići s 2 grančice timijana
  • Za polpete:
  • 500 g mljevenog mesa za kobasice
  • 1 žličica pahuljica čilija
  • 2 žličice sjemenki komorača, grubo zgnječenih
  • 1 jaje
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • Za posluživanje:
  • 350 g tjestenine bucatini
  • Mala šaka listova bosiljka
  • Naribani parmezan
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • TREBAT ĆE VAM
  • Tava za pirjanje
  • Tava za prženje
  • Lonac za umak

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve