Pohani janjeći kotleti s metvicom, jogurtom i konzerviranim limunom

Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

Sastojci

  • 8 janjećih kotleta
  • 2 šalice svježih krušnih mrvica, ekstra suhih
  • ½ šalice običnog brašna
  • 2 jaja, umućena
  • Biljno ulje, za plitko prženje
  • Sol i papar
  • 1 šalica grčkog jogurta
  • 1 kriška konzerviranog limuna, tanko narezana, pulpa uklonjena
  • 3 grančice peršina, tanko narezane
  • 2 grančice metvice
  • Prstohvat ruja
  • Prstohvat soli

Priprema

  • Za preljev od jogurta, pomiješajte sve sastojke.
  • U jednu zdjelu stavite krušne mrvice, u drugu brašno. U treću, umutite jaja s vodom ili mlijekom.
  • Začinite kotlete i stavite u smjesu od brašna (otresite višak brašna), pa smjesu od jaja, i na kraju u krušne mrvice.
  • Ugrijte ulje u tavi i pržite kotlete 2-3 minute na svakoj strani dok ne budu zlatno-smeđi. Posolite.
  • Poslužite kotlete s umakom od jogurta.

Povezani recepti

Vidi sve