Pohani janjeći kotleti s metvicom, jogurtom i konzerviranim limunom
Recept iz: Justine Schofield

Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- 8 janjećih kotleta
- 2 šalice svježih krušnih mrvica, ekstra suhih
- ½ šalice običnog brašna
- 2 jaja, umućena
- Biljno ulje, za plitko prženje
- Sol i papar
- 1 šalica grčkog jogurta
- 1 kriška konzerviranog limuna, tanko narezana, pulpa uklonjena
- 3 grančice peršina, tanko narezane
- 2 grančice metvice
- Prstohvat ruja
- Prstohvat soli
Priprema
- Za preljev od jogurta, pomiješajte sve sastojke.
- U jednu zdjelu stavite krušne mrvice, u drugu brašno. U treću, umutite jaja s vodom ili mlijekom.
- Začinite kotlete i stavite u smjesu od brašna (otresite višak brašna), pa smjesu od jaja, i na kraju u krušne mrvice.
- Ugrijte ulje u tavi i pržite kotlete 2-3 minute na svakoj strani dok ne budu zlatno-smeđi. Posolite.
- Poslužite kotlete s umakom od jogurta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Smotuljak od kobasice i špinata
Recepti Mary Berry
Bavette od majčine dušice,krumpira i špinata
Recepti Mark Moriarty
Tacosi od odreska i chimichurrija
Recepti Justine Schofield
Ljepljiva krilca
Recepti Justine Schofield
Popiah s kozicama
Recepti Justine Schofield
Goveđi rendang
Recepti Justine Schofield
Goveđi satay
Recepti Justine Schofield
Lobak – mesne rolice s kineskom mješavinom pet začina
Recepti Nadiya Hussain
Mesna štruca
Recepti Ainsley Harriott
Janjetina s pistacijama i fetom, pire od pečene tikve i malteška salata od bijelog graha