Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. 

Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 

Sastojci

  • 225 g običnog brašna
  • 75 g maslaca – hladnog i narezanog na kockice
  • prstohvat soli
  • 50 ml mlijeka
  • 1 žutanjka
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 200 g krumpira – kuhanog i nasjeckanog na kockice
  • 150 g svježeg sira ( idealno starog jedan dan)
  • 100 g zrelog Montgomery Cheddar sira – naribanog cheddara
  • ½ crvenog luka – sitno nasjeckanog te preprženog dok ne omekša
  • 1 žličica timijana – nasjeckanog
  • 1 čili papričica – sitno nasjeckana
  • 50 g parmezana – tanko naribanog i ohlađenog
  • sol i papar
  • ukiseljene lučice krastavci i ljuti umak

Priprema

  • 1. Tijesto – miksajte brašno, maslac, mljevenu papriku i sol u mikseru dok ne dobijete mrvice.
  • 2. Dodajte mlijeko i žumanjak te ga stavite da se miksa dok ne dobijete tijesto.
  • 3. Stavite ga na pobrašnanu površinu i mijesite nekoliko minuta, a zatim ga prekrijte i ostavite na hladnom najmanje sat vremena.
  • 4. Kad ste spremni da ga upotrijebite, prerežite ga napola i izrolajte na pobrašnanoj površini, položite ga na kalup za pitu i podrežite.
  • 5. Izvaljajte i drugu polovicu za pokrov.
  • 6. Nadjev – dobro pomiješajte sve sastojke i žlicom raspodijelite po sredini tijesta. Rubove premažite smjesom jaja i mlijeka.
  • 7. Stavite drugi krug povrh smjese i zatisnite rubove uz kalup vilicom. P
  • 8. remažite pitu smjesom jaja i mlijeka te je pecite na 180C oko 30 - 40 minuta dok ne bude pečena i ne dobije zlatno-smeđu boju.
  • 9. Poslužite s ukiseljenim lučicama, kiselim krastavcima i ljutim umakom.

Povezani recepti

Vidi sve