Rolice od jaja

Nadia's Time to Eat je kulinarska emisija britanske kuharice Nadie Hussain, pobjednice natjecanja The Great British Bake Off. U ovoj emisiji Nadia pokazuje kako se mogu pripremiti brzi, jednostavni i ukusni obroci za zauzete obitelji i ljude s malo vremena za kuhanje.

Sastojci

  • 6 jaja iz slobodnog uzgoja
  • 1 žlica sušenog peršina
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice crnog papra
  • ulje, za prženje
  • 6 manjih tortilja
  • 85 g crnih maslina narezanih na kolutiće (ocijeđena težina staklenke od 185 g)
  • 100 g svježih, zamrznutih ili šampinjona iz limenke, narezanih (po želji), odmrznutih ako su zamrznuti
  • 6 žličica paste od sušenih rajčica

Priprema

  • 1. U zdjelici umutite jaja pa dobro umiješajte peršin, češnjak u granulama, sol i papar.
  • 2. Dno manje tave na umjerenoj vatri prelijte s dvije žličice ulja. Dotle razdvojite tortilje.
  • 3. Masline i narezane gljive, upotrebljavate li ih, držite u zasebnim zdjelicama nadohvat ruke. U tavu ulijte 3 žlice umućenih jaja, ako smjesta ne zacvrče, pojačajte vatru.
  • 4. Na još sirova jaja razbacajte nekoliko kolutića maslina i gljive.
  • 5. Jednu stranu rastvorene tortilje premažite žličicom paste od sušenih rajčica. Dok je središte jaja još tekuće, brzo ih poklopite tortiljom s pastom prema dolje. Dok ne zapečete tortilju i jaja, pastom premažite iduću tortilju.
  • 6. Stražnjom stranom lopatice s prorezima pritisnite vrh tortilje da ravnomjerno rasporedite jaja ispod. Ne pecite ih dulje od 30 sekundi, a zatim ih, čim se jaje zalijepi za tortilju, preokrenite i zapecite još 30 sekundi s druge strane da zagrijete tortilju.
  • 7. Tavu sklonite s vatre, a tortilju/jaja premjestite na tanjur. Kada se dovoljno ohlade za rukovanje, uvijte je u rolicu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sva jaja. Poslužite rolice.

Povezani recepti

Vidi sve