Pileća juha s rezancima
Recept iz: Primož Dolničar

1. Uzmite lonac i u njega ulijte malo maslinova ulja.
2. Glavicu luka prepolovite i stavite ga na maslinovo ulje.
3. Na maslinovo ulje dodajte cherry-rajčice.
4. Nasjeckajte mrkvu i ubacite je.
5. Sve prelijte vodom.
6. Poriluk po dužini prerežite na četvrtine, operite ga i dodajte u lonac.
7. Korabu narežite i ubacite.
8. Dodajte pileće meso i promiješajte.
9. Dodajte timijan i mažuran.
10. Posolite.
11. Kuhajte između 45 minuta i jednoga sata.
REZANCI
Vrijeme pripreme: 45 minuta do 1 sat
Sastojci za tijesto:
- 200 g brašna; pola bijeloga, a pola heljdina brašna
- 2 jaja- prstohvat soli
Priprema
1. Drvenom kuhačom pomiješajte sve sastojke.
3. Tijesto umijesite rukama.
4. Umotajte ga u plastičnu foliju za namirnice i ostavite da odstoji pola sata.
5. Radnu plohu pospite brašnom i tijesto tanko razvaljajte.
6. Tijesto razrežite na šire trake i svaku posebno provucite kroz stroj za izradu rezanaca.
7. Stanjene trake tijesta sada pustite kroz stroj na koji ste stavili nastavak koji reže tijesto u rezance.
8. Rezance skuhajte u slanoj vodi.
Sastojci
- Sastojci800 g različitog pilećeg mesa (vrat bataci…) glavica luka 2 cherry-rajčice 2 mrkve 10 g korabe poriluk sol maslinovo ulje svježi timijan svježi mažuran svježi medvjeđi luk
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Riblja juha sa zelenim umakom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od batata s tostiranim lješnjacima
Recepti Lora i Stoyan
Juha od jeruzalemskih artičoka s kaduljom
Recepti Lora i Stoyan
Krem juha od graška s dimljenom pastrvom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od crvene leće
Recepti Lora i Stoyan
Talijanska svadbena juha