Pileća juha s rezancima
Priprema

 
1. Uzmite lonac i u njega ulijte malo maslinova ulja.
 
2. Glavicu luka prepolovite i stavite ga na maslinovo ulje.
 
3. Na maslinovo ulje dodajte cherry-rajčice.
 
4. Nasjeckajte mrkvu i ubacite je.
 
5. Sve prelijte vodom.
 
6. Poriluk po dužini prerežite na četvrtine, operite ga i dodajte u lonac.
 
7. Korabu narežite i ubacite.
 
8. Dodajte pileće meso i promiješajte.
 
9. Dodajte timijan i mažuran.
 
10. Posolite.
 
11. Kuhajte između 45 minuta i jednoga sata.

Posluživanje: na tanjur stavite rezance i prelijte ih juhom. Pospite sitno nasjeckanim svježim medvjeđim lukom.

REZANCI

Vrijeme pripreme: 45 minuta do 1 sat

Sastojci za tijesto:

- 200 g brašna; pola bijeloga, a pola heljdina brašna

- 2 jaja

- prstohvat soli

 

Priprema

 

1. Drvenom kuhačom pomiješajte sve sastojke.

3. Tijesto umijesite rukama.

4. Umotajte ga u plastičnu foliju za namirnice i ostavite da odstoji pola sata.

5. Radnu plohu pospite brašnom i tijesto tanko razvaljajte.

6. Tijesto razrežite na šire trake i svaku posebno provucite kroz stroj za izradu rezanaca.

7. Stanjene trake tijesta sada pustite kroz stroj na koji ste stavili nastavak koji reže tijesto u rezance.

8. Rezance skuhajte u slanoj vodi.


Sastojci

  • Sastojci800 g različitog pilećeg mesa (vrat bataci…) glavica luka 2 cherry-rajčice 2 mrkve 10 g korabe poriluk sol maslinovo ulje svježi timijan svježi mažuran svježi medvjeđi luk

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve