Opis

Priprema:

1.    Razmrvite skušu u zdjeli, odvojite svijetlo meso raka od tamnog i dodajte skuši.  

2.    Grubo nasjeckajte po šaku vlasca, bosiljka i korijandra te dodajte skuši. Izmiješajte.

3.    U posebnu zdjelu razbijte 4 jaja i istucite ih.    

4.    Dodajte preostalo tamno meso raka i nastavite tući.

5.    U tavi za prženje zagrijte malo maslinova ulja dok se ne zagrije – ali na niskoj temperaturi.

6.    Začinite jaja solju i paprom te ulijte u tavu.  

7.    Pecite omlet na niskoj temperaturi, gurajući ga polako vilicom dok nije napola pečen.

8.    Zatim na polovicu omleta dodajte mješavinu skuše i mesa raka.

9.    Na skušu dodajte vrhnje te pospite naribanim parmezanom.

10.Presavijte omlet i iskrenite na tanjur.

Prerežite po sredini i poslužite. 

Sastojci

Sastojci

  • 2 velika dimljena fileta skuše
  • razmrvljeni
  • 1 očišćeni rak
  • nasjeckani vlasac
  • nasjeckani korijandar
  • nasjeckani bosiljak
  • 4 jaja
  • istučena
  • 1.5 male žličice vrhnja s većim udjelom masnoće
  • naribani parmezan
  • sol i papar

Povezani recepti