Čokoladni puding s tekućom sredinom

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 125 g kvalitetne tamne čokolade
  • 15 gkakaa u prahu 22-24%
  • 150 g neslanog maslaca
  • 250 g cijelih jaja
  • 160 g šećera
  • 65 g brašna

Priprema

  • Otopite čokoladu, kakao u prahu i maslac u mikrovalnoj pećnici. Blago umutite jaja sa šećerom. Pomoću lopatice ručno umiješajte smjesu sa čokoladom i zatim dodajte brašno.
  • Namažite pojedinačne kalupe za pečenje (65mm x 40mm) suncokretovim uljem i poslažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Obložite kalupe papirom za pečenje tako da papir bude 1 cm iznad rubova kalupa. Također možete namastiti šalice za kavu i peći puding u njima.
  • Ulijte smjesu u kalupe. Napunite kalupe do ¾. Stavite napunjene kalupe u hladnjak da odstoje najmanje šest sati (ako smjesa može odstajati 12 sati, gotovi kolač bit će još ukusniji).
  • Pecite 8 do 10 minuta na 190°C. Probajte jedan puding kako biste znali kad je spreman za posluživanje.

Povezani recepti

Vidi sve