Čokoladni puding s tekućom sredinom
Recept iz: Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 125 g kvalitetne tamne čokolade
- 15 gkakaa u prahu 22-24%
- 150 g neslanog maslaca
- 250 g cijelih jaja
- 160 g šećera
- 65 g brašna
Priprema
- Otopite čokoladu, kakao u prahu i maslac u mikrovalnoj pećnici. Blago umutite jaja sa šećerom. Pomoću lopatice ručno umiješajte smjesu sa čokoladom i zatim dodajte brašno.
- Namažite pojedinačne kalupe za pečenje (65mm x 40mm) suncokretovim uljem i poslažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Obložite kalupe papirom za pečenje tako da papir bude 1 cm iznad rubova kalupa. Također možete namastiti šalice za kavu i peći puding u njima.
- Ulijte smjesu u kalupe. Napunite kalupe do ¾. Stavite napunjene kalupe u hladnjak da odstoje najmanje šest sati (ako smjesa može odstajati 12 sati, gotovi kolač bit će još ukusniji).
- Pecite 8 do 10 minuta na 190°C. Probajte jedan puding kako biste znali kad je spreman za posluživanje.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća