Čokoladni puding s tekućom sredinom
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 125 g kvalitetne tamne čokolade
- 15 gkakaa u prahu 22-24%
- 150 g neslanog maslaca
- 250 g cijelih jaja
- 160 g šećera
- 65 g brašna
Priprema
- Otopite čokoladu, kakao u prahu i maslac u mikrovalnoj pećnici. Blago umutite jaja sa šećerom. Pomoću lopatice ručno umiješajte smjesu sa čokoladom i zatim dodajte brašno.
- Namažite pojedinačne kalupe za pečenje (65mm x 40mm) suncokretovim uljem i poslažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Obložite kalupe papirom za pečenje tako da papir bude 1 cm iznad rubova kalupa. Također možete namastiti šalice za kavu i peći puding u njima.
- Ulijte smjesu u kalupe. Napunite kalupe do ¾. Stavite napunjene kalupe u hladnjak da odstoje najmanje šest sati (ako smjesa može odstajati 12 sati, gotovi kolač bit će još ukusniji).
- Pecite 8 do 10 minuta na 190°C. Probajte jedan puding kako biste znali kad je spreman za posluživanje.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci