Čokoladni keksi od sljeza i čokolade

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 255 g sljeza
  • ½ čajne žličice paste od vanilije
  • 20 g maslaca
  • 70 g indijske riže
  • 30 g sjeckanog kokosa
  • 40 g sjeckanih kandiranih višanja
  • 400 g kvalitetnih mliječnih čokoladnih mrvica
  • 30 g prženih kikirikija nasjeckanih
  • šećer u prahu za ukrašavanje

Priprema

  • Četvrtasti lim nauljite i obložite papirom za pečenje.
  • Otopite sljezove kolačiće, vaniliju i maslac u loncu na veoma niskoj vatri, uz redovno miješanje.
  • Ugasite vatru i dodajte indijsku rižu, kokos višnje i kikiriki, uz miješanje špatulom da se sve sjedini.
  • Malo otopite mliječnu čokoladu i dodajte u smjesu uz miješanje, dok se sve ne sjedini.
  • Odmah rasporedite u lim i stavite u hladnjak na 15 do 20 minuta da se stegne. Narežite na kvadratiće i pospite šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve