Čokoladni keksi od sljeza i čokolade
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 255 g sljeza
- ½ čajne žličice paste od vanilije
- 20 g maslaca
- 70 g indijske riže
- 30 g sjeckanog kokosa
- 40 g sjeckanih kandiranih višanja
- 400 g kvalitetnih mliječnih čokoladnih mrvica
- 30 g prženih kikirikija nasjeckanih
- šećer u prahu za ukrašavanje
Priprema
- Četvrtasti lim nauljite i obložite papirom za pečenje.
- Otopite sljezove kolačiće, vaniliju i maslac u loncu na veoma niskoj vatri, uz redovno miješanje.
- Ugasite vatru i dodajte indijsku rižu, kokos višnje i kikiriki, uz miješanje špatulom da se sve sjedini.
- Malo otopite mliječnu čokoladu i dodajte u smjesu uz miješanje, dok se sve ne sjedini.
- Odmah rasporedite u lim i stavite u hladnjak na 15 do 20 minuta da se stegne. Narežite na kvadratiće i pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Keksi mame Emmy
Recepti Curtis Stone
Mamine pogačice sa sočnim grožđicama i tučenim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Florentineri
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi punjeni ganacheom
Recepti Silvia Colloca
Amaretti od kave, kakaa i lješnjaka
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Mary Berry
Trovrsni keksi
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi od čokolade i cimeta
Recepti Justine Schofield
Hrskave čokoladne ploške na kat
Recepti Justine Schofield
Keksi s marmeladom - Linzeri