Čokoladna torta Šarlota

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.    

Sastojci

  • Za pjenicu
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 3 jajeta
  • 50 g maslaca
  • 250 ml tekućeg punomasnog vrhnja
  • 30 ml bijelog ruma s okusom kokosa
  • 1 vanilija
  • 50 g smeđeg šećera
  • Za piškote
  • 400 g piškota
  • 200 ml mlijeka
  • 1 žličica instant kave
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 30 g smeđeg šećera
  • Za ukrašavanje
  • 200 g malina
  • 350 ml tekućeg punomasnog vrhnja
  • 30 g čokolade

Priprema

  • 1. Za pjenicu, natrgati čokoladu i otopiti je u posudi zajedno s maslacem. Razdvojiti bjelanjak od žumanjka. Razdvojeno zamutiti bjelanjke i žumanjke s po 50 g šećera u svakoj smjesi. Dodati rum i vaniliju u smjesu sa žumanjcima.
  • 2. Pomiješati otopljenu čokoladu i maslac sa smjesom od žumanjaka, a zatim pažljivo doliti umućene bjelanjke. Na kraju doliti umućeno vrhnje. Staviti smjesu u hladnjak.
  • 3. Pripremiti smjesu natopljenih piškota. U posudi pomiješati mlijeko, šećer, kakao i kavu. Zagrijati na srednjoj vatri uz miješanje. Ostaviti smjesu da se ohladi.
  • 4. Umočiti piškote u smjesu od mlijeka. Obložiti osnovu i stranice torte piškotama.
  • 5. Žlicom izvaditi malo čokoladne pjenice, ukrasiti je malinama, dodati natopljene piškote, pjenicu, maline i ponoviti postupak dok se ne iskoriste svi sastojci. Na kraju staviti sloj pjenice. Ostaviti tortu Šarlotu u hladnjaku najmanje 4 sata.
  • 6. Izvaditi tortu i ukrasiti je šlagom i, po želji, naribanom čokoladom.

Povezani recepti

Vidi sve