Čokoladna kruška s đumbirom

Čokoladna kruška s đumbirom

Opis

Čokoladna glazura s đumbirom

Prokuhajte vrhnje za šlag, glukozu, sok od đumbira i sol. Prelijte preko mliječne čokolade koju ste prethodno stavili u posudu. Umutite da se smjesa sjedini.

Stavite prozirnu foliju na površinu posude i ostavite pet sati na sobnoj temperaturi da se slegne.

Poširana kruška

Ogulite kruške i ostavite stabljiku. Kako bi ostala glatka, istrljajte vanjski dio kruške. U loncu koji je dovoljno velik da stanu sve kruške izmiješajte vino, šećer i vodu, štapić cimeta, med, đumbir i vaniliju. Ukuhajte smjesu, uz miješanje, da se sav med rastopi. Dodajte kruške u smjesu i kuhajte 25 do 30 minuta. Povremeno okrenite kruške. Kad kruške omekšaju izvadite ih iz tekućine i ostavite da se u potpunosti ohlade. Mogu se držati u hladnjaku.

Čokoladno gnijezdo

Stavite komad granita ili mramora u zamrzivač preko noći. Rastopite čokoladu u plastičnoj posudi u mikrovalnoj pećnici. Zagrijavajte 30 sekundi svaki put uz miješanje. Stavite čokoladu u vrećicu sa zatvaračem ili u vrećicu za šlag i odrežite vrh. Izvadite zaleđenu ploču iz zamrzivača i stavite je na ručnik na radnu površinu. Istisnite čokoladne linije na površini zaleđene ploče. Odlijepite čokoladne linije i uvijte ih da biste napravili gnijezdo. Kad sastavite cijelo gnijezdo, ostavite ga na hladnom kamenu do 10 minuta.

Spajanje

Izvadite sredinu iz kruške. Stavite polovicu stvrdnute glazure u vrećicu za šlag s okruglim otvorom i popunite krušku. Stavite kruške natrag u hladnjak.

U posudi otopite ostatak glazure u mikrovalnoj pećnici, uz redovito miješanje. Stavite kruške na držač za torte i posudu, s papirom za pečenje, ispod držača. Namažite svaku krušku ugrijanom čokoladnom glazurom i ostavite na držaču dok čokolada ne prestane kapati. Stavite čokoladno gnijezdo na tanjur i krušku u sredinu gnijezda te poslužite.

Sastojci

Čokoladna glazura s đumbirom

  • 240 ml vrhnja za šlag
  • 15 g tekuće glukoze
  • 30 g soka od đumbira (iscijeđenog iz naribanog đumbira)
  • malo naribanog đumbira
  • prstohvat morske soli
  • 480 g kvalitetne mliječne čokolade
  • 70 g neslanog maslaca

Poširana kruška

  • 6 čvrstih
  • zrelih krušaka
  • jedna boca od 750 ml Muskat vina ili nekog drugog desertnog vina
  • 400 g šećera
  • 400 ml vode
  • 1 štapić cimeta
  • prepolovljen
  • 2 žlice meda
  • Jedan komad đumbira dužine 2 cm
  • oguljen i sitno nasjeckan
  • 1 žličica paste od vanilije

Čokoladno gnijezdo

  • 200 g kvalitetne bijele čokolade

Povezani recepti