Njoki s ricottom u duginim bojama
Recept iz: Michela Chiappa
Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.
Sastojci
- 500 g sira ricotte
- Palenta/griz za posipanje
- 100 g brašna tipa 00
- 1 žlica pudera od cikle
- Zelena boja: 1 žlica mrvica kelja
- Žuta boja: 1 vrećica šafrana (0.150 g)
- Crna boja: 1 paketić crnila sipe
- Narančasta boja: 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 veliko jaje
- 50 g parmezana
- 1/2 žličice soli
Priprema
- Obložite posudu s nekoliko slojeva kuhinjskog papirnatog ubrusa i istresite ricottu. Neka se cijedi u hladnjaku najmanje 30 minuta ili preko noći. Umutite jaje, parmezan i sol te umiješajte ricottu.
- U ovoj fazi u smjesu uspite brašno i bilo koji „sastojak za bojenje“ te nježno miješajte dok se sastojci ne stope.
- Pospite radnu površinu brašnom i komade tijesta razvaljajte u oblik kobasice – što manje, to bolje.
- Narežite tijesto na jednake dijelove, velike otprilike 1 cm.
- Pospite palentu po pladnjevima i na njih stavite njoke. Pazite da budu razmaknuti kako se ne bi slijepili.
- Kuhajte njoke u velikom loncu s posoljenom vodom dok ne isplivaju na površinu, oko 2-3 minute, ovisno o njihovoj veličini.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama