Njoki s ricottom u duginim bojama

Njoki s ricottom u duginim bojama

Opis

Obložite posudu s nekoliko slojeva kuhinjskog papirnatog ubrusa i istresite ricottu. Neka se cijedi u hladnjaku najmanje 30 minuta ili preko noći. Umutite jaje, parmezan i sol te umiješajte ricottu.

U ovoj fazi u smjesu uspite brašno i bilo koji „sastojak za bojenje“ te nježno miješajte dok se sastojci ne stope.

Pospite radnu površinu brašnom i komade tijesta razvaljajte u oblik kobasice – što manje, to bolje.

Narežite tijesto na jednake dijelove, velike otprilike 1 cm.

Pospite palentu po pladnjevima i na njih stavite njoke. Pazite da budu razmaknuti kako se ne bi slijepili.

Kuhajte njoke u velikom loncu s posoljenom vodom dok ne isplivaju na površinu, oko 2-3 minute, ovisno o njihovoj veličini.

Sastojci

Sastojci

  • 500 g sira ricotte
  • palenta / griz za posipanje
  • 100 g brašna tipa 00

Sastojci za bojenje

  • Ružičasta = 1 žlica pudera od cikle
  • Zelena = 1 žlica mrvica kelja
  • Žuta = 1 vrećica šafrana (0
  • 150 g)
  • Crna = 1 paketić crnila sipe
  • narančasta = 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 veliko jaje
  • 50 g parmezana
  • ½ žličice soli

Povezani recepti