Njoki s ricottom u duginim bojama

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.

Sastojci

  • 500 g sira ricotte
  • Palenta/griz za posipanje
  • 100 g brašna tipa 00
  • 1 žlica pudera od cikle
  • Zelena boja: 1 žlica mrvica kelja
  • Žuta boja: 1 vrećica šafrana (0.150 g)
  • Crna boja: 1 paketić crnila sipe
  • Narančasta boja: 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 veliko jaje
  • 50 g parmezana
  • 1/2 žličice soli

Priprema

  • Obložite posudu s nekoliko slojeva kuhinjskog papirnatog ubrusa i istresite ricottu. Neka se cijedi u hladnjaku najmanje 30 minuta ili preko noći. Umutite jaje, parmezan i sol te umiješajte ricottu.
  • U ovoj fazi u smjesu uspite brašno i bilo koji „sastojak za bojenje“ te nježno miješajte dok se sastojci ne stope.
  • Pospite radnu površinu brašnom i komade tijesta razvaljajte u oblik kobasice – što manje, to bolje.
  • Narežite tijesto na jednake dijelove, velike otprilike 1 cm.
  • Pospite palentu po pladnjevima i na njih stavite njoke. Pazite da budu razmaknuti kako se ne bi slijepili.
  • Kuhajte njoke u velikom loncu s posoljenom vodom dok ne isplivaju na površinu, oko 2-3 minute, ovisno o njihovoj veličini.

Povezani recepti

Vidi sve