Opis
Obložite posudu s nekoliko slojeva kuhinjskog papirnatog ubrusa i istresite ricottu. Neka se cijedi u hladnjaku najmanje 30 minuta ili preko noći. Umutite jaje, parmezan i sol te umiješajte ricottu.
U ovoj fazi u smjesu uspite brašno i bilo koji „sastojak za bojenje“ te nježno miješajte dok se sastojci ne stope.
Pospite radnu površinu brašnom i komade tijesta razvaljajte u oblik kobasice – što manje, to bolje.
Narežite tijesto na jednake dijelove, velike otprilike 1 cm.
Pospite palentu po pladnjevima i na njih stavite njoke. Pazite da budu razmaknuti kako se ne bi slijepili.
Kuhajte njoke u velikom loncu s posoljenom vodom dok ne isplivaju na površinu, oko 2-3 minute, ovisno o njihovoj veličini.
Sastojci
Sastojci
- 500 g sira ricotte
- palenta / griz za posipanje
- 100 g brašna tipa 00
Sastojci za bojenje
- Ružičasta = 1 žlica pudera od cikle
- Zelena = 1 žlica mrvica kelja
- Žuta = 1 vrećica šafrana (0
- 150 g)
- Crna = 1 paketić crnila sipe
- narančasta = 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 veliko jaje
- 50 g parmezana
- ½ žličice soli