Njoki s ricottom u duginim bojama

Obložite posudu s nekoliko slojeva kuhinjskog papirnatog ubrusa i istresite ricottu. Neka se cijedi u hladnjaku najmanje 30 minuta ili preko noći. Umutite jaje, parmezan i sol te umiješajte ricottu.

U ovoj fazi u smjesu uspite brašno i bilo koji „sastojak za bojenje“ te nježno miješajte dok se sastojci ne stope.

Pospite radnu površinu brašnom i komade tijesta razvaljajte u oblik kobasice – što manje, to bolje.

Narežite tijesto na jednake dijelove, velike otprilike 1 cm.

Pospite palentu po pladnjevima i na njih stavite njoke. Pazite da budu razmaknuti kako se ne bi slijepili.

Kuhajte njoke u velikom loncu s posoljenom vodom dok ne isplivaju na površinu, oko 2-3 minute, ovisno o njihovoj veličini.

Sastojci

  • Sastojci500 g sira ricotte palenta / griz za posipanje 100 g brašna tipa 00Sastojci za bojenje Ružičasta = 1 žlica pudera od cikle Zelena = 1 žlica mrvica kelja Žuta = 1 vrećica šafrana (0150 g) Crna = 1 paketić crnila sipe narančasta = 1 žlica koncentrata rajčice 1 veliko jaje 50 g parmezana ½ žličice soli

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve