Zagrijte pećnicu na 180°C i maslacem namastite 2 manja (kapaciteta 100g) ramekina za nabujke.

Bananu, 15 g šećera, vaniliju i žutanjak pretvorite u glatku pastu.

Bjelanjke tucite dok se ne formiraju meki vrhovi, zatim postupno dodajte 45 g šećera i neprekidno tucite dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Trećinu tučenih bjelanjaka umiješajte u mješavinu s bananom, zatim nježno umiješajte i ostatak.

Ramekine do vrha napunite mješavinom, nožem odstranite višak s vrha ramekina. Pecite 7-10 minuta, pospite šećerom u prahu i poslužite s tučenim vrhnjem.

 

 

Sastojci

  • Maslac, za mašćenje
  • 1 jako zrela banana
  • 60g šećera, plus dodatno za posipanje zdjelica (ramekina)
  • 1 štapić vanilije, ostrugane sjemenke
  • 30g sitnog šećera (kotač)
  • 1 žutanjak
  • 4 bjelanjka
  • Šećer u prahu, za posipanje
  • Tučeno vrhnje, za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve