Miš-maš
Recept iz: Božana Katsarova
Način pripreme:
1. Prerežite dvije glavice ljubičastog luka na polovice ne guleći ih. U svaku polovicu utrljajte prstohvat soli. Ugrijte 1-2 žlice ulja u tavi i položite polovice luka. Dodajte i 3 lučice, neoguljene i prerezane na pola. Poklopite i kuhajte dok luk ne požuti.
2. U lim prekriven papirom za pečenje, stavite jedan sloj 100 g razmrvljenog sira. Pospite s malo maslinova ulja s bosiljkom i začinite svježe mljevenim crnim paprom. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 10 minuta.
3. Za miš-maš s pečenim paprikama ugrijte 1-2 žlice ulja u tavu i ispržite sitno narezan luk. Dodajte pečene paprike narezane na trakice i ispržite i njih. Dodajte manju kockicu maslaca i prethodno razmućena jaja i oprezno miješajte dok se ne skuha. Uklonite s vatre i dodajte oko 100 g razmrvljenog sira i sitno narezan peršin. Začinite solju, crnim i crvenim paprom. Promiješajte.
4. Isprženi luk izvadite iz tave. Na istoj masnoći ispržite na sitno narezanu rajčicu i cherry rajčice narezane na pola. Dodajte prstohvat crvene paprike, prstohvat smeđeg šećera i nekoliko kapi maslinova ulja s bosiljkom.
5. Za mus od žumanjaka stavite žumanjke u hladan lonac na slabu vatru. Dodajte temeljac ili vodu i počnite snažno miješati pjenjačom dok ne nastane emulzija. Za to će vam trebati 5 minuta. Dodajte maslac, uklonite s vatre i nastavite miješati dok ne nastane glatka smjesa. Začinite solju i paprom.
6. U tavi ugrijte malo ulja i pospite kurkumom. Razbijte prepeličja jaja u tavu i ispecite jaja na oko. Ispržite i nekoliko kockica sira dok ne porumene, za dekoraciju.
7. Odvojite slojeve prženog luka i oblikujte hrpice. Na jedan kraj tanjura isipajte malo mliječnog musa i na njega postavite hrpicu luka. Zatim postavite ispržene rajčice, a na njih miš-maš. Po vrhu poredajte kockice sira. Sa strane isipajte mus od žumanjaka i kuglicu mliječnog musa. Poslužite s kockicom prženog sira prethodno uvaljanog u sitno narezani vlasac, prženo prepeličje jaje, pola kuhanog prepeličjeg jajeta i pečene lučice.
Sastojci
- Sastojci 8 jaja srednje veličine 3 glavice lučica 2 glavice ljubičastog luka 4 crvene pečene paprike 2 manje glavice luka 1 srednja rajčica 200 g cherry rajčica – žutih i crvenih 200 g sira iz salamure sol i papar po želji 1 žličica crvenog papra prstohvat smeđeg šećera 20 g maslaca 1 žličica maslinova ulja s bosiljkom ulje pola vezice peršina nekoliko stabljika vlascaZa mus od žumanjaka 6 žumanjaka 1 žlica temeljca ili vode 20 g maslaca sol i papar po željiZa mliječni mus100 g skute 100 g krem-sira 100 g kiselog mlijeka / masnoće 10 % /Za dekoraciju 2 kuhana prepeličja jaja 4 prepeličja jaja kockica maslaca ¼ žličice kurkume sir iz salamure
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom