Marinirane kruške s mousseom od mascarponea

Marinirane kruške s mousseom od mascarponea

Opis

1. Za biskvit isipajte listiće od badema i šećer u prahu u lim pokriven papirom za pečenje i dobro promiješajte prstima da se ne stvore grudice. Dodajte bjelanjak, promiješajte i razvaljajte u jedan sloj. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 11 minuta. S pomoću špatule promiješajte zapečenu smjesu i pecite još nekoliko minuta dok ne porumeni.

2. Za umak od karamela ugrijte vrhnje u lončiću. Isipajte šećer u lagano ugrijanu tavu i ostavite da se rastopi, povremeno protresite tavu. Čim nastane tamnosmeđi karamel, dodajte maslac i toplo vrhnje. Ostavite smjesu da snažno krčka nekoliko minuta, lagano promiješajte špatulom.

3. Kruške narežite na duge tanke kriške bez guljenja. Rastopite maslac u tavi i dodajte smeđi šećer, mljeveni đumbir i listiće majčine dušice. Čim se šećer rastopi, dodajte narezane kruške i lagano promiješajte. Dodajte sok od pola naranče i pola limuna i ostavite smjesu da se kuha na laganoj vatri. Uklonite s vatre prije nego što se kruške raspadnu.

4. Za mousse od mascarponea u posudu isipajte 150 g hladnog mascarponea, krem sir i naribane kore citrusa. Miješajte mikserom dok ne postane pjenasto, a u hodu dodajte i hladno slatko vrhnje. Na kraju dodajte šećer u prahu i ponovno izmiksajte. Mousse prebacite u vrećicu za dresing za jednokratnu upotrebu sa širim nastavkom i stavite u hladnjak.

5. Za umak od karamela u posudi mikserom istucite 50 g mascarponea s 4 žlice umaka od karamela. Prebacite mousse u dresing-vrećicu za jednokratnu upotrebu s tanjim nastavkom.

6. Po uskim stazama od dvije vrste moussea u sredini tanjura dodajte kuglice moussea s mascarponeom. Istisnite manje kuglice od umaka od karamela. Poslužite s mariniranim kruškama i pospite hrskavim tijestom.

Sastojci

Za biskvit

  • 150 g listića badema
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 bjelanjak

Za mousse

  • 150 g mascarponea
  • 50 g krem sira
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 60 g šećera u prahu
  • 0.5. žličice narančine kore
  • 0.5. žličice limunove kore
  • prstohvat kore od limete

Za umak od karamela

  • 120 g kristalnog šećera
  • 150 ml vrhnja
  • 100 g maslaca

Za mousse od karamela

  • 50 g mascarponea
  • 4 žlice umaka od karamela

Za marinirane kruške

  • 2 kruške
  • 10 g maslaca
  • 50 g smeđeg šećera muscovado
  • pola žličice mljevenog đumbira
  • 1 grančica majčine dušice

Povezani recepti