Keksići od sira i pečene marinirane paprike

Način pripreme:

1. Ugrijte mlijeko. Pospite suhi kvasac po njemu, dodajte i prstohvat šećera. Promiješajte i ostavite nekoliko minuta da se kvasac aktivira.

2. U duboku posudu sipajte brašno, dodajte prstohvat soli i oblikujte jamicu. Dodajte pačju mast, jaje i mlijeko s kvascem. Dobro umijesite dok ne nastane elastično tijesto.

3. U posudi gnječite sir i dodajte jaje i prstohvat soli. Promiješajte.

4. Otkinite jedan komad tijesta i razvaljajte ga s pomoću valjka. Šalicom izrežite krugove. U sredinu svakog kruga stavite nadjev i preklopite. Vilicom pritisnite rubove keksića. Poredajte ih u posudu za pečenje i premažite rubove masnoćom. Ispecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 20 minuta.

5. Paprike očistite od sjemenki tako da stabljiku utisnete unutra prstom. Poredajte ih u posudu s otvorom prema gore. Pospite ih s malo soli, šećera, octom i uljem. Pecite ih 30-40 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 190 stupnjeva. Gotove paprike možete konzumirati odmah ili ih staviti u staklenku i čuvati u hladnjaku.

6. Hrskave kolačiće poslužite s pečenim mariniranim paprikama. One su odličan prilog i uz jela s mesom.

Sastojci

  • Sastojci 1 šalica svježeg mlijeka 1 paketić suhog kvasca 70 ml pačje masti 1 jaje 1 kg brašna prstohvat soli prstohvat šećeraZa nadjev150 g sira iz salamure 1 jaje prstohvat soliZa paprike 4 paprike 1 žlica ulja 1 žlica octa 1 žličica šećera 1 žličica soli

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve