Keksići od sira i pečene marinirane paprike

Božana Katsarova pobjednica je treće sezone bugarskog Masterchefa. Hranu doživljava kao umjetnost i način izražavanja, a u svojoj kulinarskoj emisiji Nova balkanska kuhinja s Božanom gledateljima predstavlja svoju viziju balkanskih specijaliteta.

Sastojci

  • 1 šalica svježeg mlijeka
  • 1 paketić suhog kvasca
  • 70 ml pačje masti
  • 1 jaje
  • 1 kg brašna
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera
  • 150 g sira iz salamure
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 4 paprike
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica octa
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli

Priprema

  • 1. Ugrijte mlijeko. Pospite suhi kvasac po njemu, dodajte i prstohvat šećera. Promiješajte i ostavite nekoliko minuta da se kvasac aktivira.
  • 2. U duboku posudu sipajte brašno, dodajte prstohvat soli i oblikujte jamicu. Dodajte pačju mast, jaje i mlijeko s kvascem. Dobro umijesite dok ne nastane elastično tijesto.
  • 3. U posudi gnječite sir i dodajte jaje i prstohvat soli. Promiješajte.
  • 4. Otkinite jedan komad tijesta i razvaljajte ga s pomoću valjka. Šalicom izrežite krugove. U sredinu svakog kruga stavite nadjev i preklopite. Vilicom pritisnite rubove keksića. Poredajte ih u posudu za pečenje i premažite rubove masnoćom. Ispecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 20 minuta.
  • 5. Paprike očistite od sjemenki tako da stabljiku utisnete unutra prstom. Poredajte ih u posudu s otvorom prema gore. Pospite ih s malo soli, šećera, octom i uljem. Pecite ih 30-40 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 190 stupnjeva. Gotove paprike možete konzumirati odmah ili ih staviti u staklenku i čuvati u hladnjaku.
  • 6. Hrskave kolačiće poslužite s pečenim mariniranim paprikama. One su odličan prilog i uz jela s mesom.

Povezani recepti

Vidi sve