Opis

Način pripreme:

1. Meso narežite na krupne komade. Pospite solju i paprom. Dobro ugrijte tavu i ulijte malo ulja. Dodajte lovorov list, kumin, metvicu, smeđi šećer i prerezanu neoguljenu glavicu češnjaka. Dodajte i komade mesa. Pospite paprom i ispržite meso sa svake strane. Meso prebacite u glinenu posudu.

2. U istu tavu dodajte rajčice i oguljene glavice luka narezane na četvrtine te bamiju. Promiješajte, pospite s malo dimljene soli i ostavite da se kuha 10 minuta.

3. Preostalo očišćeno povrće narežite na krupne komade i stavite izravno u glinenu posudu za pečenje. Prebacite na vatru i dodajte još 50 ml ulja i crvenog vina. Gore postavite grančice majčine dušice i peršin i maslac narezan na kockice. Posudu pokrijte i kuhajte u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 4-5 sati. Meso se mora raspadati.

4. Za pjenu u lonac prebacite malo umaka iz jela i ugrijte dok ne proključa. Po umaku pospite lecitin, promiješajte i uklonite s vatre. Štapnim mikserom, držeći ga pod kutem, izmiksajte dok ne nastane pjena s balonima.

5. Poslužite nekoliko komada mesa s različitim vrstama povrća. Ukrasite pjenom od umaka i svježim lisnatim povrćem.

 

Sastojci

Sastojci

  • 400 g svinjeće koljenice
  • 400 g svinjećeg buta
  • 1 glavica češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • 4 krumpira
  • 2 glavice žute cikle
  • 4 mrkve
  • 2 ljubičaste mrkve
  • 400 g oguljenih rajčica iz konzerve
  • 2 glavice bijelog luka
  • 2 glavice žutog luka
  • 1 koraba
  • 200 g bamije
  • 200 g mahuna
  • ½ patlidžana
  • 2 žličice morske soli
  • čubar po želji
  • 1 žlica crvene paprike
  • 1 žlica mljevenog kumina
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • prstohvat dimljene soli
  • 400 ml crnog vina
  • 150 g maslaca
  • 100 ml ulja
  • svježe mljeveni papar po želji
  • 6 grančica majčine dušice
  • ½ vezice peršina

Za pjenu

  • 250 ml umaka od đuveča
  • 1 žlica lecitina

Povezani recepti