Način pripreme:

1. Meso narežite na krupne komade. Pospite solju i paprom. Dobro ugrijte tavu i ulijte malo ulja. Dodajte lovorov list, kumin, metvicu, smeđi šećer i prerezanu neoguljenu glavicu češnjaka. Dodajte i komade mesa. Pospite paprom i ispržite meso sa svake strane. Meso prebacite u glinenu posudu.

2. U istu tavu dodajte rajčice i oguljene glavice luka narezane na četvrtine te bamiju. Promiješajte, pospite s malo dimljene soli i ostavite da se kuha 10 minuta.

3. Preostalo očišćeno povrće narežite na krupne komade i stavite izravno u glinenu posudu za pečenje. Prebacite na vatru i dodajte još 50 ml ulja i crvenog vina. Gore postavite grančice majčine dušice i peršin i maslac narezan na kockice. Posudu pokrijte i kuhajte u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 4-5 sati. Meso se mora raspadati.

4. Za pjenu u lonac prebacite malo umaka iz jela i ugrijte dok ne proključa. Po umaku pospite lecitin, promiješajte i uklonite s vatre. Štapnim mikserom, držeći ga pod kutem, izmiksajte dok ne nastane pjena s balonima.

5. Poslužite nekoliko komada mesa s različitim vrstama povrća. Ukrasite pjenom od umaka i svježim lisnatim povrćem.

 

Sastojci

  • Sastojci400 g svinjeće koljenice 400 g svinjećeg buta 1 glavica češnjaka 2 lovorova lista 4 krumpira 2 glavice žute cikle 4 mrkve 2 ljubičaste mrkve 400 g oguljenih rajčica iz konzerve 2 glavice bijelog luka 2 glavice žutog luka 1 koraba 200 g bamije 200 g mahuna ½ patlidžana 2 žličice morske soli čubar po želji 1 žlica crvene paprike 1 žlica mljevenog kumina 1 žlica smeđeg šećera prstohvat dimljene soli 400 ml crnog vina 150 g maslaca 100 ml ulja svježe mljeveni papar po želji 6 grančica majčine dušice ½ vezice peršinaZa pjenu250 ml umaka od đuveča 1 žlica lecitina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve