Opis
Način pripreme:
1. Meso narežite na krupne komade. Pospite solju i paprom. Dobro ugrijte tavu i ulijte malo ulja. Dodajte lovorov list, kumin, metvicu, smeđi šećer i prerezanu neoguljenu glavicu češnjaka. Dodajte i komade mesa. Pospite paprom i ispržite meso sa svake strane. Meso prebacite u glinenu posudu.
2. U istu tavu dodajte rajčice i oguljene glavice luka narezane na četvrtine te bamiju. Promiješajte, pospite s malo dimljene soli i ostavite da se kuha 10 minuta.
3. Preostalo očišćeno povrće narežite na krupne komade i stavite izravno u glinenu posudu za pečenje. Prebacite na vatru i dodajte još 50 ml ulja i crvenog vina. Gore postavite grančice majčine dušice i peršin i maslac narezan na kockice. Posudu pokrijte i kuhajte u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 4-5 sati. Meso se mora raspadati.
4. Za pjenu u lonac prebacite malo umaka iz jela i ugrijte dok ne proključa. Po umaku pospite lecitin, promiješajte i uklonite s vatre. Štapnim mikserom, držeći ga pod kutem, izmiksajte dok ne nastane pjena s balonima.
5. Poslužite nekoliko komada mesa s različitim vrstama povrća. Ukrasite pjenom od umaka i svježim lisnatim povrćem.
Sastojci
Sastojci
- 400 g svinjeće koljenice
- 400 g svinjećeg buta
- 1 glavica češnjaka
- 2 lovorova lista
- 4 krumpira
- 2 glavice žute cikle
- 4 mrkve
- 2 ljubičaste mrkve
- 400 g oguljenih rajčica iz konzerve
- 2 glavice bijelog luka
- 2 glavice žutog luka
- 1 koraba
- 200 g bamije
- 200 g mahuna
- ½ patlidžana
- 2 žličice morske soli
- čubar po želji
- 1 žlica crvene paprike
- 1 žlica mljevenog kumina
- 1 žlica smeđeg šećera
- prstohvat dimljene soli
- 400 ml crnog vina
- 150 g maslaca
- 100 ml ulja
- svježe mljeveni papar po želji
- 6 grančica majčine dušice
- ½ vezice peršina
Za pjenu
- 250 ml umaka od đuveča
- 1 žlica lecitina