Pačji bataci, omotani u kadaif, čičoku i mrkve

Pačji bataci, omotani u kadaif, čičoku i mrkve

Opis

Način pripreme:

1. Pačje batake stavite u ekspres-lonac da se kuhaju 40 min.

2. Izvadite ih i ostavite da se hlade 40 minuta. Zatim odvojite kosti od mesa.

3. Ispržite mrkve u tavi: stavite masnoću i dvije vrste mrkve narezane na kolutiće te 3-4 kapi ulja s tartufima. Začinite solju i paprom. Ispržite dok ne porumeni. Čim mrkve omekšaju, dodajte gorčicu i promiješajte.

4. Očistite pola količine čičoke s pomoću male četkice i operite. Narežite ih na različite komade i stavite u posudu. Pospite acetom balsamicom, solju i šećerom i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20 minuta.

5. Preostalu količinu čičoke stavite u manji lončić na vatru sa 150 ml mlijeka da proključa. Kuhajte dok komadi ne omekšaju da se mogu lako gnječiti vilicom.

6. U tavi ispržite sitno narezanu ljutiku, poriluk i krušku. Dodajte 100 ml bijelog vina i 2 prstohvata smeđeg šećera. Začinite solju, paprom i majčinom dušicom i ostavite da alkohol ispari. Dodajte 200 ml pilećeg temeljca. Čim se masnoća rastopi, zalijte prethodno pripremljen kadaif pripremljenom smjesom i ostavite sa strane da potpuno omekša.

7.Dno ugrijane gril-tave premažite guščjom masti i položite pačje batake s kožicom prema dolje, pržite ih dva po dva. Pospite svježe mljevenim paprom i stavite 5-10 g maslaca u meso. Pržite po 2-3 minute sa svake strane, dok ne porumene.

8. U tanjur za posluživanje poredajte sve komponente recepta za pačje batake.

Sastojci

Sastojci

  • 4 pačja batka
  • 4 ovitka kadaifa
  • 4 mrkve
  • 2 ljubičaste mrkve
  • 300 g čičoke
  • 1 kruška
  • 3 grančice majčine dušice
  • 150 ml svježeg mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica gorčice
  • 40 g guščje masti
  • 1 vezica peršina
  • maslinovo ulje
  • ulje od tartufa
  • sol i papar

Povezani recepti