1. U posudu dodajte slanutak iz konzerve (odvojite desetak zrna) zajedno s tekućinom. Dodajte sitno narezanu mrkvu, oguljenu rajčicu, luk narezan na četvrtine i malo zgnječene češnje češnjaka. Dodajte mljeveni korijandar i kurkumu. Promiješajte i ostavite smjesu da se kuha na slaboj vatri 20 minuta. Na kraju dodajte 2-3 žlice ulja i promiješajte. Čim se mrkve smekšaju, uklonite s vatre.

2. Prebacite ohlađenu smjesu u posudu za pasiranje. Dodajte narezane zelene masline, tahini-pastu od sezama, limunov sok, naribanu limunovu koru i nekoliko kapi ulja od sezama. Začinite solju i paprom i pasirajte do glatkosti.

3. Za hrskave kekse u posudu uspite brašno i šećer u prahu. Dodajte sol, bijeli papar, češnjak u prahu, mljeveni đumbir, crveni papar, nekoliko kapi ulja od sezama i 3 žlice ulja. Dobro promiješajte. Dodajte bjelanjke i miješate do glatkosti.

4. Dno lima prekrijte silikonskom podlogom. S pomoću manje špatule nanesite tanak sloj smjese za kekse. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 4-5 minuta. Tijesto, dok je još toplo, narežite na trokute.

5. U loncu ugrijte 3 prsta ulja. Osušena zrna slanutka stavite u cjedilo i ubacite u vruće ulje. Pržite dok ne porumene. Ubacite i baby mrkvu i rotkvice u vruće ulje na minutu.

6. Za pesto stavite šaku rukole u posudu za pasiranje. Dodajte nekoliko kapi ulja od sezama, 1 žličicu senfa, sok od naranče, žlicu ulja i žlicu maslinova ulja pa pasirajte. Začinite solju i bijelim paprom.

7. Po sredini tanjura istisnite gnijezdo od humusa. Poredajte baby mrkvu i rotkvice, kao i zrna prženog slanutka. U gnijezdo postavite i pikantne keksiće i pesto od rukole. Za dodatnu teksturu nakidajte i rižine biokrekere.

Sastojci

  • Sastojci500 g kuhanog slanutka 15 mrkve 2 češnja češnjaka 1 rajčica iz konzerve 1 glavica luka 1 žličica mljevenog korijandra 1 žličica kurkume 4 kapi umaka Tabasco 3 žlice ulja sok pola limuna 1 limun naribana kora 2 žlice tahini-paste od sezama 100 g zelenih maslina 1 vezica baby mrkve 1 vezica baby rotkvice šaka rukole 1 žličica senfa s medom pola naranče sol ulje kuhana prepeličja jaja 100 g brašna 1 žlica šećera u prahu 2 bjelanjka pola žličice papra pola žličice mljevenog đumbira pola žličice češnjaka u prahu sol i bijeli papar ulje od sezama 2 rižina biokrekera

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve