Humus
Recept iz: Božana Katsarova
1. U posudu dodajte slanutak iz konzerve (odvojite desetak zrna) zajedno s tekućinom. Dodajte sitno narezanu mrkvu, oguljenu rajčicu, luk narezan na četvrtine i malo zgnječene češnje češnjaka. Dodajte mljeveni korijandar i kurkumu. Promiješajte i ostavite smjesu da se kuha na slaboj vatri 20 minuta. Na kraju dodajte 2-3 žlice ulja i promiješajte. Čim se mrkve smekšaju, uklonite s vatre.
2. Prebacite ohlađenu smjesu u posudu za pasiranje. Dodajte narezane zelene masline, tahini-pastu od sezama, limunov sok, naribanu limunovu koru i nekoliko kapi ulja od sezama. Začinite solju i paprom i pasirajte do glatkosti.
3. Za hrskave kekse u posudu uspite brašno i šećer u prahu. Dodajte sol, bijeli papar, češnjak u prahu, mljeveni đumbir, crveni papar, nekoliko kapi ulja od sezama i 3 žlice ulja. Dobro promiješajte. Dodajte bjelanjke i miješate do glatkosti.
4. Dno lima prekrijte silikonskom podlogom. S pomoću manje špatule nanesite tanak sloj smjese za kekse. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 4-5 minuta. Tijesto, dok je još toplo, narežite na trokute.
5. U loncu ugrijte 3 prsta ulja. Osušena zrna slanutka stavite u cjedilo i ubacite u vruće ulje. Pržite dok ne porumene. Ubacite i baby mrkvu i rotkvice u vruće ulje na minutu.
6. Za pesto stavite šaku rukole u posudu za pasiranje. Dodajte nekoliko kapi ulja od sezama, 1 žličicu senfa, sok od naranče, žlicu ulja i žlicu maslinova ulja pa pasirajte. Začinite solju i bijelim paprom.
7. Po sredini tanjura istisnite gnijezdo od humusa. Poredajte baby mrkvu i rotkvice, kao i zrna prženog slanutka. U gnijezdo postavite i pikantne keksiće i pesto od rukole. Za dodatnu teksturu nakidajte i rižine biokrekere.
Sastojci
- Sastojci500 g kuhanog slanutka 15 mrkve 2 češnja češnjaka 1 rajčica iz konzerve 1 glavica luka 1 žličica mljevenog korijandra 1 žličica kurkume 4 kapi umaka Tabasco 3 žlice ulja sok pola limuna 1 limun naribana kora 2 žlice tahini-paste od sezama 100 g zelenih maslina 1 vezica baby mrkve 1 vezica baby rotkvice šaka rukole 1 žličica senfa s medom pola naranče sol ulje kuhana prepeličja jaja 100 g brašna 1 žlica šećera u prahu 2 bjelanjka pola žličice papra pola žličice mljevenog đumbira pola žličice češnjaka u prahu sol i bijeli papar ulje od sezama 2 rižina biokrekera
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Donal Skehan
Makaroni s graškom