Opis

1. U posudu dodajte slanutak iz konzerve (odvojite desetak zrna) zajedno s tekućinom. Dodajte sitno narezanu mrkvu, oguljenu rajčicu, luk narezan na četvrtine i malo zgnječene češnje češnjaka. Dodajte mljeveni korijandar i kurkumu. Promiješajte i ostavite smjesu da se kuha na slaboj vatri 20 minuta. Na kraju dodajte 2-3 žlice ulja i promiješajte. Čim se mrkve smekšaju, uklonite s vatre.

2. Prebacite ohlađenu smjesu u posudu za pasiranje. Dodajte narezane zelene masline, tahini-pastu od sezama, limunov sok, naribanu limunovu koru i nekoliko kapi ulja od sezama. Začinite solju i paprom i pasirajte do glatkosti.

3. Za hrskave kekse u posudu uspite brašno i šećer u prahu. Dodajte sol, bijeli papar, češnjak u prahu, mljeveni đumbir, crveni papar, nekoliko kapi ulja od sezama i 3 žlice ulja. Dobro promiješajte. Dodajte bjelanjke i miješate do glatkosti.

4. Dno lima prekrijte silikonskom podlogom. S pomoću manje špatule nanesite tanak sloj smjese za kekse. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 4-5 minuta. Tijesto, dok je još toplo, narežite na trokute.

5. U loncu ugrijte 3 prsta ulja. Osušena zrna slanutka stavite u cjedilo i ubacite u vruće ulje. Pržite dok ne porumene. Ubacite i baby mrkvu i rotkvice u vruće ulje na minutu.

6. Za pesto stavite šaku rukole u posudu za pasiranje. Dodajte nekoliko kapi ulja od sezama, 1 žličicu senfa, sok od naranče, žlicu ulja i žlicu maslinova ulja pa pasirajte. Začinite solju i bijelim paprom.

7. Po sredini tanjura istisnite gnijezdo od humusa. Poredajte baby mrkvu i rotkvice, kao i zrna prženog slanutka. U gnijezdo postavite i pikantne keksiće i pesto od rukole. Za dodatnu teksturu nakidajte i rižine biokrekere.

Sastojci

Sastojci

  • 500 g kuhanog slanutka
  • 1
  • 5 mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 rajčica iz konzerve
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica mljevenog korijandra
  • 1 žličica kurkume
  • 4 kapi umaka Tabasco
  • 3 žlice ulja
  • sok pola limuna
  • 1 limun
  • naribana kora
  • 2 žlice tahini-paste od sezama
  • 100 g zelenih maslina
  • 1 vezica baby mrkve
  • 1 vezica baby rotkvice
  • šaka rukole
  • 1 žličica senfa s medom
  • pola naranče
  • sol
  • ulje
  • kuhana prepeličja jaja
  • 100 g brašna
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 2 bjelanjka
  • pola žličice papra
  • pola žličice mljevenog đumbira
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • sol i bijeli papar
  • ulje od sezama
  • 2 rižina biokrekera

Povezani recepti