Pileća juha s povrćem

Pileća juha s povrćem

Opis

Način pripreme:

1. U ekspres-lonac stavite želuce, vratove, pačji batak, povrće i začine. Zatvorite ekspres-lonac i kuhajte minimalno 40 minuta.

2. Izvadite meso i krupno narezane komade povrća. Oprezno odvojite meso od pilećih vratova i želudaca i procijedite kuhani temeljac.

3. U drugu tavu sitno narežite 1 krumpir, celer i poriluk i pirjajte na slaboj vatri.

4. Pasirajte 100 g pilećeg mesa s 1 bjelanjkom.

5. Vratite procijeđeni temeljac na vatru i u njega dodajte pasirano meso s bjelanjkom i ostavite da krčka na slaboj vatri dok se temeljac ne razbistri. Nakon 20 minuta pasirano će meso upiti višak masnoće.

6. Na kraju temeljac procijedite i začinite s malo soli i papra.

7. U drugoj posudi pomiješajte 100 g brašna s 1 jajetom i 50 ml temeljca, dodajte i sitno narezane stabljike 1 vezice peršina. Miješajte dok ne nastane gusto i ljepljivo tijesto.

8. Ulijte vodu u lonac i čim proključa oblikujte male kuglice od tijesta s pomoću žlice i kuhajte ih ne duže od 30 sekundi u proključaloj vodi.

9. Poslužite juhu tako da u duboki tanjur posložite malo od svake komponente – malo mesa, nekoliko komada kuglica od tijesta, malo pirjanog povrća. S pomoću zaimače ulijte bistri temeljac i ukrasite kriškom limuna.

Sastojci

Sastojci

  • 1 l pilećeg temeljca (500 g pilećih vratova
  • 500 g pilećih želudaca
  • 1 pačji batak
  • 1 stabljika poriluka
  • 1 glavica luka
  • 1 pastrnjak
  • lovorov list)
  • 100 g pilećih prsa
  • 50 g maslaca
  • 3 veća krumpira
  • 2 mrkve
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 stabljika poriluka
  • 1 vezica peršina
  • sol i papar
  • 200 g mesa pilećih vratova / 200 g mesa pilećih želudaca
  • 1 jaje
  • 10 žlica brašna
  • 100 ml vode

Povezani recepti