Lizalice u obliku sove

Lizalice u obliku sove

Nasjeckajte čokoladu i dvije trećine otopite na parnoj kupelji. Umiješajte ostalu čokoladu dok se posve ne otopi. Ovdje pogledajte kako se temperira čokolada. U kornet stavite malo čokolade.

 

Sušeni ananas narežite u obliku kljuna. Oprezno odvojite kriške čokoladnih keksa i prepolovite ih. Jabuke narežite na debele kriške. Štapiće zabodite u donju stranu kriški jabuka i premažite kriške čokoladom.

 

Dvije kriške čokoladnih keksa zalijepite na jabuku s čokoladom tako da je bijeli nadjev okrenut prema gore. Stavite kljun od ananasa i pustite da se čokolada stvrdne. U međuvremenu napravite kuglice od marcipana od kojih ćete napraviti oči. Istisnite zjenice na oči i na štapić zavežite ukrasnu traku. Prije posluživanja ostavite lizalice da se stvrdnu (možete ih staviti i u hladnjak).


Dodatne potrepštine

Termometar (po izboru), 10 štapića za lizalice, kornet od papira za pečenje, kist, ukrasna traka.


Sastojci

  • Sastojci300 g tamne čokolade 50 g ananasa 20 američkih čokoladnih keksa 3 velike jabuke 100 g svijetlog marcipana

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve