Linzeri

Linzeri

Opis

Priprema:

Sitno sameljite lješnjake u blenderu.

Električnim mikserom na koji je pričvršćen nastavak za miješanje tucite maslac i kristal šećer srednjom brzinom, sve dok smjesa ne postane lagana i prozračna, oko 2 minute. Dodajte jaje i tucite dok smjesa ne postane jednolična. Dodajte vaniliju.

Zajedno miješajte mljevene lješnjake, brašno, prašak za pecivo, cimet, sol i muškatni oraščić. Dodajte smjesi s maslacem i tucite dok se ne sjedini. Podijelite tijesto napola, svaku polovicu oblikujte u ravni disk i umotajte u plastičnu foliju. Hladite dok ne postane čvrsto, najmanje 1 sat ili preko noći.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite papir za pečenje na 2 lima za kolače. Na pobrašnjenoj površini izvaljajte jedan disk tijesta na debljinu od 6mm. Izrežite keksiće kalupom u obliku cvijeta promjera 9 cm. (Ako tijesto postane previše mekano, stavite ga u zamrzivač na 10 minuta.) Velikom špatulom premjestite kekse na lim. Kalupom u obliku latice promjera 2cm izrežite sredine latica na polovici keksića. Ponovite s drugim diskom tijesta. Ostatke diskova ponovno izvaljajte i izrežite.

Pecite 12-14 minuta, dok rubovi ne postanu lagano smeđi. Okrenite nakon što prođe pola vremena pečenja. Limove stavite na žičanu rešetku i ostavite da se keksi ohlade.

Lagano pospite kekse s izrezanim laticama šećerom u prahu. Stavite punu žličicu džema na svaki puni keks i pažljivo spojite s pošećerenim keksima.

Sastojci

Sastojci

  • 1 šalica prženih blanširanih lješnjaka
  • 1 šalica (450g) nesoljenog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 1/2 šalice kristal šećera
  • 1 veliko jaje na sobnoj temperaturi
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 šalice i 2 žlice neizbjeljenog oštrog brašna
  • dodatno za posipanje
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice kosher soli
  • 1/4 svježe mljevenog muškatnog oraščića
  • šećer u prahu za posipanje
  • 1/2 šalice džema

Povezani recepti