Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.

Sastojci

  • 1 x 7 g vrećica suhog kvasca
  • 150 ml mlake vode
  • 2 1/2 žlice mlijeka
  • 275 g glatkog brašna, dodatno brašno za posipanje
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žličica krupne soli
  • pršut, salama, coppa, deblje ploške mozzarelle buffalo, stracchino ili taleggio, za posluživanje

Priprema

  • 1. U zdjelici pomiješajte kvasac, mlaku vodu i mlijeko. Ostavite ih 5 minuta dizati da se kvasac zapjeni. Dignut kvasac ulijte u zdjelu s brašnom i lagano promiješajte. Dodajte ulje, pa ih kuhačom ili rukama sjedinite u tijesto. Tijesto posolite, pa istresite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite 5-8 minuta ili dok ne postane glatko i podatno. Premjestite ga u nauljenu zdjelu, prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom i 2 sata ili dok se ne udvostruči ostavite dizati na toplom mjestu.
  • 2. Tijesto sabijte šakama, pa ga na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte u koru debljine 1 cm. Izrežite što više krugova promjera 8-10 cm. Premijesite ostatke i nastavite rezati krugove dok ne potrošite sve tijesto. Krugove tijesta položite na pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite dizati još 30 minuta ili dok se ne narastu za dvije trećine.
  • 3. Na slaboj do umjerenoj vatri zagrijte veliku neprianjajuću tavu. Peciva pecite u više navrata, po 3 minute sa svake strane. Peciva su pečena kad porumene i nadmu se. Vadite ih na tanjur i držite na toplom. Ako imate tradicionalnu tigellieru, udubine za peciva premažite uljem (dobro ih zapečatite slastičarskim kistom). Višak ulja obrišite papirnatim ručnikom. Tigellieru sa svake strane 3-4 minute zagrijavajte na umjereno jakoj vatri. U udubine umetnite krugove tijesta i pažljivo ih poklopite. Sa svake ih strane pecite 3-4 minute, na polovici pečenja okrenite tigellieru da zapečete obje strane peciva.
  • 4. Peciva poslužite ravno iz tave. Topla peciva prerežite popola, pa nadjenite narescima i sirom.

Povezani recepti

Vidi sve