Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode. 

Sastojci

  • 4 šalice glatkog brašna
  • 2 žlice ugušćenog mlijeka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica margarina
  • 2 šalice biljnog ulja
  • dodatno ulje za razvlačenje i prženje

Priprema

  • 1. U zdjeli pomiješajte brašno, ugušćeno mlijeko, sol, šećer i margarin. Grubo ih umiješajte pa smjesu istresite na čistu radnu površinu i umijesite u podatno tijesto. Podijelite ga na 10-12 loptica i svaku dobro premažite uljem. Udobno ih rasporedite u plastičnu posudu pa prelijte preostalim uljem. Posudu poklopite i preko noći ili najmanje 3 sata ostavite stajati na sobnoj temperaturi.
  • 2. Prije razvlačenja tijesta dobro nauljite glatku radnu površinu promjera 40 cm (drvene radne ploče neće biti učinkovite). Kružnim pokretima dlanom pritišćite lopticu tijesta dok ne dobijete ravnomjernu koru debljine oko 3 mm. Nježno pridržavajte rub kore i vucite ga prema van, tako da ispod tijesta zarobite zrak. Zarobljen zrak pomaže razvući tijesto bez prianjanja za radnu površinu. Jednakim postupkom nastavite okretati i razvlačiti tijesto dok ne dobijete koru tanku poput papira. Suprotne stranice, jednu preko druge, preklopite u središte tako da širinu kore svedete na trećinu, a novi sloj tijesta nakon svakog preklapanja pokapajte žličicom ulja. Trebate oblikovati dugački pravokutnik. Zatim na trećine, jednu preko druge, u središte preklopite i kraće stranice kore tako da oblik bude sličniji kvadratu. Svaki novi sloj ponovno pokapajte uljem. Pogačice nije potrebno oblikovati unaprijed, preklapajte ih dok ih pržite.
  • 3. U neprianjajućoj tavi zagrijte malo ulja za prženje pogačica. Pržite ih na umjereno jakoj vatri dok ih tava ne prošara zapečenim tragovima i ne postanu hrskave. Poslužite ih odmah, uz curry.

Povezani recepti

Vidi sve