Pogačice roti canai
Recept iz: Adam Liaw
Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode.
Sastojci
- 4 šalice glatkog brašna
- 2 žlice ugušćenog mlijeka
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 1 žlica margarina
- 2 šalice biljnog ulja
- dodatno ulje za razvlačenje i prženje
Priprema
- 1. U zdjeli pomiješajte brašno, ugušćeno mlijeko, sol, šećer i margarin. Grubo ih umiješajte pa smjesu istresite na čistu radnu površinu i umijesite u podatno tijesto. Podijelite ga na 10-12 loptica i svaku dobro premažite uljem. Udobno ih rasporedite u plastičnu posudu pa prelijte preostalim uljem. Posudu poklopite i preko noći ili najmanje 3 sata ostavite stajati na sobnoj temperaturi.
- 2. Prije razvlačenja tijesta dobro nauljite glatku radnu površinu promjera 40 cm (drvene radne ploče neće biti učinkovite). Kružnim pokretima dlanom pritišćite lopticu tijesta dok ne dobijete ravnomjernu koru debljine oko 3 mm. Nježno pridržavajte rub kore i vucite ga prema van, tako da ispod tijesta zarobite zrak. Zarobljen zrak pomaže razvući tijesto bez prianjanja za radnu površinu. Jednakim postupkom nastavite okretati i razvlačiti tijesto dok ne dobijete koru tanku poput papira. Suprotne stranice, jednu preko druge, preklopite u središte tako da širinu kore svedete na trećinu, a novi sloj tijesta nakon svakog preklapanja pokapajte žličicom ulja. Trebate oblikovati dugački pravokutnik. Zatim na trećine, jednu preko druge, u središte preklopite i kraće stranice kore tako da oblik bude sličniji kvadratu. Svaki novi sloj ponovno pokapajte uljem. Pogačice nije potrebno oblikovati unaprijed, preklapajte ih dok ih pržite.
- 3. U neprianjajućoj tavi zagrijte malo ulja za prženje pogačica. Pržite ih na umjereno jakoj vatri dok ih tava ne prošara zapečenim tragovima i ne postanu hrskave. Poslužite ih odmah, uz curry.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Sunčana torta
Recepti Mary Berry
Nordijski kruh sa sjemenjem i orasima
Recepti Mark Moriarty
Bucatini alla puttanesca
Recepti Mark Moriarty
Prave penne u rajčici
Recepti Nadiya Hussain
Preokrenuta pita od banane
Recepti Nadiya Hussain
Rolice od jaja
Recepti Ainsley Harriott
Goveđa tagliata u balzamičnom octu i naru sa salatom fattoush na malteški
Recepti Ainsley Harriott
Malteška pita od ricotte, špinata i pinjola sa salatom od korabice
Recepti Kirsten Tibballs
Blondie pita sa sirom
Recepti Michel Albert Roux
Pita od sira i šunke