Tjestenina s avokadom, graškom i metvicom
Recept iz: Nadiya Hussain
Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off. Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj!
Sastojci
- 375 g tjestenine, recimo penne ili fusilli
- 1 veliki avokado (ili 2 manja)
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice kokosovog ulja, otopljenog
- ½ žličice soli
- 1 limun, sok i korica
- 6 listića svježe metvice
- 150 g svježeg graška (ili smrznutog i odmrznutog)
- 1 veliki crveni čili (po želji)
Priprema
- 1. Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja. Ocijedite je i odložite dok vam ne zatreba.
- 2. Avokadu izvadite košticu, pa iz kore grabite „meso“ i ubacite ga u blender s češnjakom, kokosovim uljem, soli, sokom i ribanom koricom limuna, listićima metvice te 4 žlice vode. Umjesto u blenderu, možete ih sjediniti i štapnim mikserom.
- 3. Usitnite ih u glatku pastu. Ako je smjesa toliko gusta da se ne prelijeva, dodajte još žlicu vode i ponovno promiješajte sastojke. Tjesteninu premjestite u zdjelu za posluživanje i prelijte umakom od avokada. Dodajte grašak i miješajte dok tjesteninu posve ne obložite zelenim umakom.
- 4. Za dašak oštrine, po vrhu naribajte crveni čili. Čili nije obavezan, ali se isplati ako volite ljuto.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Grčki kruščići sa sirom
Recepti Lora i Stoyan
Žemljice s maslinama
Recepti Lora i Stoyan
Mlinci
Recepti Lora i Stoyan
Burek paprike
Recepti Adam Liaw
Pogačice roti canai
Recepti Silvia Colloca
Focaccia sa smokvama i pecorinom bez glutena
Recepti Silvia Colloca
Ligurska peciva
Recepti Donal Skehan
Peciva s curryjem od piletine
Recepti Nico Reynolds
Pogača s dimljenim hummusom i povrćem sa žara
Recepti Nico Reynolds
Kozice na žaru s mangom i krvavicom