Tjestenina s avokadom, graškom i metvicom
Recept iz: Nadiya Hussain
Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off. Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj!
Sastojci
- 375 g tjestenine, recimo penne ili fusilli
- 1 veliki avokado (ili 2 manja)
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice kokosovog ulja, otopljenog
- ½ žličice soli
- 1 limun, sok i korica
- 6 listića svježe metvice
- 150 g svježeg graška (ili smrznutog i odmrznutog)
- 1 veliki crveni čili (po želji)
Priprema
- 1. Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja. Ocijedite je i odložite dok vam ne zatreba.
- 2. Avokadu izvadite košticu, pa iz kore grabite „meso“ i ubacite ga u blender s češnjakom, kokosovim uljem, soli, sokom i ribanom koricom limuna, listićima metvice te 4 žlice vode. Umjesto u blenderu, možete ih sjediniti i štapnim mikserom.
- 3. Usitnite ih u glatku pastu. Ako je smjesa toliko gusta da se ne prelijeva, dodajte još žlicu vode i ponovno promiješajte sastojke. Tjesteninu premjestite u zdjelu za posluživanje i prelijte umakom od avokada. Dodajte grašak i miješajte dok tjesteninu posve ne obložite zelenim umakom.
- 4. Za dašak oštrine, po vrhu naribajte crveni čili. Čili nije obavezan, ali se isplati ako volite ljuto.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Sunčana torta
Recepti Mary Berry
Nordijski kruh sa sjemenjem i orasima
Recepti Mark Moriarty
Bucatini alla puttanesca
Recepti Mark Moriarty
Prave penne u rajčici
Recepti Nadiya Hussain
Preokrenuta pita od banane
Recepti Nadiya Hussain
Rolice od jaja
Recepti Ainsley Harriott
Goveđa tagliata u balzamičnom octu i naru sa salatom fattoush na malteški
Recepti Ainsley Harriott
Malteška pita od ricotte, špinata i pinjola sa salatom od korabice
Recepti Kirsten Tibballs
Blondie pita sa sirom
Recepti Michel Albert Roux
Pita od sira i šunke