Tjestenina s avokadom, graškom i metvicom
Recept iz: Nadiya Hussain
Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off. Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj!
Sastojci
- 375 g tjestenine, recimo penne ili fusilli
- 1 veliki avokado (ili 2 manja)
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice kokosovog ulja, otopljenog
- ½ žličice soli
- 1 limun, sok i korica
- 6 listića svježe metvice
- 150 g svježeg graška (ili smrznutog i odmrznutog)
- 1 veliki crveni čili (po želji)
Priprema
- 1. Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja. Ocijedite je i odložite dok vam ne zatreba.
- 2. Avokadu izvadite košticu, pa iz kore grabite „meso“ i ubacite ga u blender s češnjakom, kokosovim uljem, soli, sokom i ribanom koricom limuna, listićima metvice te 4 žlice vode. Umjesto u blenderu, možete ih sjediniti i štapnim mikserom.
- 3. Usitnite ih u glatku pastu. Ako je smjesa toliko gusta da se ne prelijeva, dodajte još žlicu vode i ponovno promiješajte sastojke. Tjesteninu premjestite u zdjelu za posluživanje i prelijte umakom od avokada. Dodajte grašak i miješajte dok tjesteninu posve ne obložite zelenim umakom.
- 4. Za dašak oštrine, po vrhu naribajte crveni čili. Čili nije obavezan, ali se isplati ako volite ljuto.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Pogačice roti canai
Recepti Silvia Colloca
Focaccia sa smokvama i pecorinom bez glutena
Recepti Silvia Colloca
Ligurska peciva
Recepti Donal Skehan
Peciva s curryjem od piletine
Recepti Nico Reynolds
Pogača s dimljenim hummusom i povrćem sa žara
Recepti Nico Reynolds
Kozice na žaru s mangom i krvavicom
Recepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Adam Liaw
Švedska kardamom peciva s punjenjem (Semlor)
Recepti Curtis Stone
Kroketi s dimljenom oceanskom pastrvom