Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 375 g tjestenine, recimo penne ili fusilli
  • 1 veliki avokado (ili 2 manja)
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice kokosovog ulja, otopljenog
  • ½ žličice soli
  • 1 limun, sok i korica
  • 6 listića svježe metvice
  • 150 g svježeg graška (ili smrznutog i odmrznutog)
  • 1 veliki crveni čili (po želji)

Priprema

  • 1. Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja. Ocijedite je i odložite dok vam ne zatreba.
  • 2. Avokadu izvadite košticu, pa iz kore grabite „meso“ i ubacite ga u blender s češnjakom, kokosovim uljem, soli, sokom i ribanom koricom limuna, listićima metvice te 4 žlice vode. Umjesto u blenderu, možete ih sjediniti i štapnim mikserom.
  • 3. Usitnite ih u glatku pastu. Ako je smjesa toliko gusta da se ne prelijeva, dodajte još žlicu vode i ponovno promiješajte sastojke. Tjesteninu premjestite u zdjelu za posluživanje i prelijte umakom od avokada. Dodajte grašak i miješajte dok tjesteninu posve ne obložite zelenim umakom.
  • 4. Za dašak oštrine, po vrhu naribajte crveni čili. Čili nije obavezan, ali se isplati ako volite ljuto.

Povezani recepti

Vidi sve