Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • 1 luk, što sitnije nasjeckan
  • korijen đumbira veličine palca, što sitnije nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, tanko narezana
  • 1 zreli mango, oguljen i grubo narezan
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 crveni čili, nasjeckan (za blaži relish uklonite sjemenke), ili vaš omiljeni ljuti umak
  • žličica sjemenki gorušice
  • krvavica (2-3 debele ploške po osobi)
  • svježe kozice, očišćene (4-5 kozica po osobi)
  • debele kriške kruha od kiselog tijesta
  • veliki grumen maslaca

Priprema

  • 1. Sjemenke gorušice bacite na nauljenu tavu i 3 minute pržite na laganoj vatri.
  • 2. Dodajte žlicu šećera i nastavite ga kuhati dok ne poprimi prekrasnu boju jantara.
  • 3. Dodajte mango, čili, đumbir i češnjak, pa pojačajte vatru na umjereno jaku i još ih 3 minute pirjajte.
  • 4. Dodajte luk, posolite ga, popaprite i 5 minuta pirjajte.
  • 5. Krvavicu narežite na ploške debljine centimetar i pol, pa ispecite na roštilju.
  • 6. Kozice pokapajte s malo maslinovog ulja i posolite, pa nabodite na 2 ražnjića i pecite na izravnoj toplini roštilja (3 minute sa svake strane, dok iz prozirnih ne prijeđu u posve ružičaste).
  • 7. Kriške kruha od kiselog tijesta prepecite na roštilju ili u tosteru i premažite maslacem.
  • 8. Tost prekrijte slojem relisha od manga, gore izmrvite krvavice, pa na vrh ugnijezdite kozice sa žara.

Povezani recepti

Vidi sve