Kozice na žaru s mangom i krvavicom
Recept iz: Nico Reynolds
Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!
Sastojci
- 1 luk, što sitnije nasjeckan
- korijen đumbira veličine palca, što sitnije nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, tanko narezana
- 1 zreli mango, oguljen i grubo narezan
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 crveni čili, nasjeckan (za blaži relish uklonite sjemenke), ili vaš omiljeni ljuti umak
- žličica sjemenki gorušice
- krvavica (2-3 debele ploške po osobi)
- svježe kozice, očišćene (4-5 kozica po osobi)
- debele kriške kruha od kiselog tijesta
- veliki grumen maslaca
Priprema
- 1. Sjemenke gorušice bacite na nauljenu tavu i 3 minute pržite na laganoj vatri.
- 2. Dodajte žlicu šećera i nastavite ga kuhati dok ne poprimi prekrasnu boju jantara.
- 3. Dodajte mango, čili, đumbir i češnjak, pa pojačajte vatru na umjereno jaku i još ih 3 minute pirjajte.
- 4. Dodajte luk, posolite ga, popaprite i 5 minuta pirjajte.
- 5. Krvavicu narežite na ploške debljine centimetar i pol, pa ispecite na roštilju.
- 6. Kozice pokapajte s malo maslinovog ulja i posolite, pa nabodite na 2 ražnjića i pecite na izravnoj toplini roštilja (3 minute sa svake strane, dok iz prozirnih ne prijeđu u posve ružičaste).
- 7. Kriške kruha od kiselog tijesta prepecite na roštilju ili u tosteru i premažite maslacem.
- 8. Tost prekrijte slojem relisha od manga, gore izmrvite krvavice, pa na vrh ugnijezdite kozice sa žara.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Pogačice roti canai
Recepti Silvia Colloca
Focaccia sa smokvama i pecorinom bez glutena
Recepti Silvia Colloca
Ligurska peciva
Recepti Donal Skehan
Peciva s curryjem od piletine
Recepti Nico Reynolds
Pogača s dimljenim hummusom i povrćem sa žara
Recepti Nadiya Hussain
Tjestenina s avokadom, graškom i metvicom
Recepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Lora i Stoyan
Pogača s dimljenom slaninom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Talijanska kremasta peciva (Maritozzi)