Grčki kruščići sa sirom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 400 g brašna, i još malo za posipanje
- 1 žličica soli
- 25 g svježeg kvasca
- 80 ml tople vode
- 1 žlica meda
- 120 ml toplog mlijeka
- 50 ml maslinova ulja, i još malo za premazivanje
- 1 jaje
- 50 g rastopljenog maslaca
- 400 g bijelog sira u salamuri
- Sezam, za posipanje
Priprema
- 1. Prosijte i promiješajte brašno i sol.
- 2. Rastopite kvasac u vodi zajedno s medom. Pospite prstohvatom brašna i ostavite da naraste.
- 3. Napravite udubinu u brašnu i ulijte rastopljeni maslac, toplo mlijeko, bjelanca, maslinovo ulje i nabubreni kvasac.
- 4. Umijesite mekano i elastično tijesto. Prebacite ga u zdjelu i premažite uljem. Prekrijte krpom i ostavite da naraste.
- 5. Razrežite tijesto na četiri dijela. Na pobrašnjenoj površini ih razvaljajte u pravokutnike širine 6 cm i debljine 3 mm.
- 6. Pospite na svaki pravokutnik po četvrtinu razmrvljenog sira. Zamotajte tijesto pa ga savijte u krug.
- 7. Lim premažite maslacem i stavite papir za pečenje. Pritisnite papir da se zalijepi pa ga premažite maslacem.
- 8. Prebacite kruščiće na lim pa i njih premažite maslacem. Pokrijte ih papirom i krpom pa ostavite da narastu.
- 9. Umutite žumance sa žlicom vode i time premažite kruščiće. Pospite sezamom i pecite na 200 °C oko 20 - 25 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Žemljice s maslinama
Recepti Lora i Stoyan
Mlinci
Recepti Lora i Stoyan
Burek paprike
Recepti Adam Liaw
Pogačice roti canai
Recepti Silvia Colloca
Focaccia sa smokvama i pecorinom bez glutena
Recepti Silvia Colloca
Ligurska peciva
Recepti Donal Skehan
Peciva s curryjem od piletine
Recepti Nico Reynolds
Pogača s dimljenim hummusom i povrćem sa žara
Recepti Nico Reynolds
Kozice na žaru s mangom i krvavicom
Recepti Nadiya Hussain
Tjestenina s avokadom, graškom i metvicom