Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 400 g brašna, i još malo za posipanje
  • 1 žličica soli
  • 25 g svježeg kvasca
  • 80 ml tople vode
  • 1 žlica meda
  • 120 ml toplog mlijeka
  • 50 ml maslinova ulja, i još malo za premazivanje
  • 1 jaje
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 400 g bijelog sira u salamuri
  • Sezam, za posipanje

Priprema

  • 1. Prosijte i promiješajte brašno i sol.
  • 2. Rastopite kvasac u vodi zajedno s medom. Pospite prstohvatom brašna i ostavite da naraste.
  • 3. Napravite udubinu u brašnu i ulijte rastopljeni maslac, toplo mlijeko, bjelanca, maslinovo ulje i nabubreni kvasac.
  • 4. Umijesite mekano i elastično tijesto. Prebacite ga u zdjelu i premažite uljem. Prekrijte krpom i ostavite da naraste.
  • 5. Razrežite tijesto na četiri dijela. Na pobrašnjenoj površini ih razvaljajte u pravokutnike širine 6 cm i debljine 3 mm.
  • 6. Pospite na svaki pravokutnik po četvrtinu razmrvljenog sira. Zamotajte tijesto pa ga savijte u krug.
  • 7. Lim premažite maslacem i stavite papir za pečenje. Pritisnite papir da se zalijepi pa ga premažite maslacem.
  • 8. Prebacite kruščiće na lim pa i njih premažite maslacem. Pokrijte ih papirom i krpom pa ostavite da narastu.
  • 9. Umutite žumance sa žlicom vode i time premažite kruščiće. Pospite sezamom i pecite na 200 °C oko 20 - 25 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve