Kuhano tijesto (pate a choux)
1.U srednje velikom loncu pomiješajte maslac, sol, šećer i vodu na srednje jakom plamenu. Kuhajte dok ne proključa, a onda odmah maknite s plamena. Drvenom kuhačom dodajte brašno i snažno miješajte dok se sve brašno ne sjedini sa smjesom.
2.Vratite lonac na srednje jaku temperaturu. Kuhajte neprestano miješajući sve dok se smjesa ne počne odvajati od lonca, a na dnu se ne stvori sloj, oko tri minute.
3.Uklonite smjesu s plamena i prebacite je u zdjelu. Pustite da se malo ohladi, oko tri minute. Dodajte jaja, jedno po jedno, te nakon svakoga žustro miješajte sve dok se smjesa potpuno ne sjedini. Odmah upotrijebite.

Sastojci

  • Sastojci110 g ( ½ šalice) neslanog maslaca narezanog na komadiće 1 žličica šećera (po ukusu) ½ žličice soli 1 šalica mekog brašna 4 velika jaja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve