Kuhano tijesto (pate a choux)
Recept iz: Martha Stewart
1.U srednje velikom loncu pomiješajte maslac, sol, šećer i vodu na srednje jakom plamenu. Kuhajte dok ne proključa, a onda odmah maknite s plamena. Drvenom kuhačom dodajte brašno i snažno miješajte dok se sve brašno ne sjedini sa smjesom.
2.Vratite lonac na srednje jaku temperaturu. Kuhajte neprestano miješajući sve dok se smjesa ne počne odvajati od lonca, a na dnu se ne stvori sloj, oko tri minute.
3.Uklonite smjesu s plamena i prebacite je u zdjelu. Pustite da se malo ohladi, oko tri minute. Dodajte jaja, jedno po jedno, te nakon svakoga žustro miješajte sve dok se smjesa potpuno ne sjedini. Odmah upotrijebite.
Sastojci
- Sastojci110 g ( ½ šalice) neslanog maslaca narezanog na komadiće 1 žličica šećera (po ukusu) ½ žličice soli 1 šalica mekog brašna 4 velika jaja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom