Kuhano tijesto (pate a choux)

Kuhano tijesto (pate a choux)

Opis

1.U srednje velikom loncu pomiješajte maslac, sol, šećer i vodu na srednje jakom plamenu. Kuhajte dok ne proključa, a onda odmah maknite s plamena. Drvenom kuhačom dodajte brašno i snažno miješajte dok se sve brašno ne sjedini sa smjesom.
2.Vratite lonac na srednje jaku temperaturu. Kuhajte neprestano miješajući sve dok se smjesa ne počne odvajati od lonca, a na dnu se ne stvori sloj, oko tri minute.
3.Uklonite smjesu s plamena i prebacite je u zdjelu. Pustite da se malo ohladi, oko tri minute. Dodajte jaja, jedno po jedno, te nakon svakoga žustro miješajte sve dok se smjesa potpuno ne sjedini. Odmah upotrijebite.

Sastojci

Sastojci

  • 110 g ( ½ šalice) neslanog maslaca
  • narezanog na komadiće
  • 1 žličica šećera (po ukusu)
  • ½ žličice soli
  • 1 šalica mekog brašna
  • 4 velika jaja

Povezani recepti