Kuhano tijesto (pate a choux)

Kuhano tijesto u samo 3 koraka s Marthom Stewart. 

Sastojci

  • 110 g ( ½ šalice) neslanog maslaca narezanog na komadiće
  • 1 žličica šećera (po ukusu)
  • ½ žličice soli
  • 1 šalica mekog brašna
  • 4 velika jaja

Priprema

  • 1.U srednje velikom loncu pomiješajte maslac, sol, šećer i vodu na srednje jakom plamenu. Kuhajte dok ne proključa, a onda odmah maknite s plamena. Drvenom kuhačom dodajte brašno i snažno miješajte dok se sve brašno ne sjedini sa smjesom.
  • 2.Vratite lonac na srednje jaku temperaturu. Kuhajte neprestano miješajući sve dok se smjesa ne počne odvajati od lonca, a na dnu se ne stvori sloj, oko tri minute.
  • 3.Uklonite smjesu s plamena i prebacite je u zdjelu. Pustite da se malo ohladi, oko tri minute. Dodajte jaja, jedno po jedno, te nakon svakoga žustro miješajte sve dok se smjesa potpuno ne sjedini. Odmah upotrijebite.

Povezani recepti

Vidi sve