Kuhano tijesto (pate a choux)
Recept iz: Martha Stewart

Kuhano tijesto u samo 3 koraka s Marthom Stewart.
Sastojci
- 110 g ( ½ šalice) neslanog maslaca narezanog na komadiće
- 1 žličica šećera (po ukusu)
- ½ žličice soli
- 1 šalica mekog brašna
- 4 velika jaja
Priprema
- 1.U srednje velikom loncu pomiješajte maslac, sol, šećer i vodu na srednje jakom plamenu. Kuhajte dok ne proključa, a onda odmah maknite s plamena. Drvenom kuhačom dodajte brašno i snažno miješajte dok se sve brašno ne sjedini sa smjesom.
- 2.Vratite lonac na srednje jaku temperaturu. Kuhajte neprestano miješajući sve dok se smjesa ne počne odvajati od lonca, a na dnu se ne stvori sloj, oko tri minute.
- 3.Uklonite smjesu s plamena i prebacite je u zdjelu. Pustite da se malo ohladi, oko tri minute. Dodajte jaja, jedno po jedno, te nakon svakoga žustro miješajte sve dok se smjesa potpuno ne sjedini. Odmah upotrijebite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Sunčana torta
Recepti Mary Berry
Nordijski kruh sa sjemenjem i orasima
Recepti Mark Moriarty
Bucatini alla puttanesca
Recepti Mark Moriarty
Prave penne u rajčici
Recepti Nadiya Hussain
Preokrenuta pita od banane
Recepti Nadiya Hussain
Rolice od jaja
Recepti Ainsley Harriott
Goveđa tagliata u balzamičnom octu i naru sa salatom fattoush na malteški
Recepti Ainsley Harriott
Malteška pita od ricotte, špinata i pinjola sa salatom od korabice
Recepti Kirsten Tibballs
Blondie pita sa sirom
Recepti Michel Albert Roux
Pita od sira i šunke