Uzmemo brašno kojemu miješajući dodamo suhi kvasac, malo soli i maslinovog ulja.

Polako dodajemo mlaku vodu. Umiješamo tijesto ručno u zdjeli. Zdjelu prekrijemo krpom i stavimo na toplo da se diže.

Šalšu za pogaču napravimo tako da zagrijemo tavu i nasjeckamo luk. Dodamo maslinovo ulje i posolimo. Prodinstamo luk. Narežemo i dodamo i češnjak. Pomiješamo. Dodamo pelate. Dinstamo desetak minuta. Dodamo par listića ružmarina i list lovora. Popaprimo i nastavimo dinstati.

Tijesto za pogaču podijelimo na 2 dijela i zavaljamo ga. Prvo donji dio, a onda i pokrov. Na donji dio tijesta stavimo kuhanu šalšu na sredinu i razvučemo ju. Izvadimo listove lovora. Narežemo masline. Dodamo malo kapera. Nasjeckamo  i dodamo i malo sušenih pomidora. Pobacamo i slane inćune. Dodamo i malo timijana i svježeg origana. Poklopimo drugim dijelom tijesta. Odrežemo višak tijesta. Rubove pritisnemo vilicom. Istom vilicom probušimo tijesto te ukrasimo ružmarinom. Pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći na 220 stupnjeva, 20 do 25 minuta.

Sastojci

  • Nadjev
  • 1 crveni luk
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 400 g pelata
  • maslinovo ulje
  • 4 grančice timijana
  • par listića ružmarina
  • list lovora
  • sol i papar
  • 50 g maslina i kapera (bez koštica)
  • svježi origano
  • 10 - 15 komada slanih inćuna (fileta)
  • 100 g sušene rajčice
  • Tijesto
  • 1 kg oštrog brašna
  • 400 ml mlake vode
  • 14 g suhog kvasca (2 vrećice)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • ružmarin za dekoraciju

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve