Komiška pogača
Recept iz: David Skoko
Uzmemo brašno kojemu miješajući dodamo suhi kvasac, malo soli i maslinovog ulja.
Polako dodajemo mlaku vodu. Umiješamo tijesto ručno u zdjeli. Zdjelu prekrijemo krpom i stavimo na toplo da se diže.
Šalšu za pogaču napravimo tako da zagrijemo tavu i nasjeckamo luk. Dodamo maslinovo ulje i posolimo. Prodinstamo luk. Narežemo i dodamo i češnjak. Pomiješamo. Dodamo pelate. Dinstamo desetak minuta. Dodamo par listića ružmarina i list lovora. Popaprimo i nastavimo dinstati.
Tijesto za pogaču podijelimo na 2 dijela i zavaljamo ga. Prvo donji dio, a onda i pokrov. Na donji dio tijesta stavimo kuhanu šalšu na sredinu i razvučemo ju. Izvadimo listove lovora. Narežemo masline. Dodamo malo kapera. Nasjeckamo i dodamo i malo sušenih pomidora. Pobacamo i slane inćune. Dodamo i malo timijana i svježeg origana. Poklopimo drugim dijelom tijesta. Odrežemo višak tijesta. Rubove pritisnemo vilicom. Istom vilicom probušimo tijesto te ukrasimo ružmarinom. Pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći na 220 stupnjeva, 20 do 25 minuta.
Sastojci
- Nadjev
- 1 crveni luk
- 2-3 režnja češnjaka
- 400 g pelata
- maslinovo ulje
- 4 grančice timijana
- par listića ružmarina
- list lovora
- sol i papar
- 50 g maslina i kapera (bez koštica)
- svježi origano
- 10 - 15 komada slanih inćuna (fileta)
- 100 g sušene rajčice
- Tijesto
- 1 kg oštrog brašna
- 400 ml mlake vode
- 14 g suhog kvasca (2 vrećice)
- maslinovo ulje
- sol
- ružmarin za dekoraciju
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira