Jerk marinada
Recept iz: Nico Reynolds
Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!
Sastojci
- 1 luk
- 5 stabljika mladog luka
- 6 češanja češnjaka, oguljenih i grubo narezanih
- korijen đumbira veličine palca, oguljen i grubo narezan
- 3 žlice tamnijeg smeđeg šećera (možete upotrijebiti i melasu, šećer od šećerne trske ili palmin šećer)
- 100 ml tamnog umaka od soje
- 3 žličice mljevenog pimenta
- 1 žličica mljevenog cimeta
- mala šaka svježih listića majčine dušice
- 1 ljuta papričica scotch bonnet, za blažu marinadu uklonite sjemenke (ako je ne pronađete, upotrijebite papričicu habanero ili crveni čili)
- Za ocat s majčinom dušicom:
- 250 ml alkoholnog octa
- nekoliko grančica svježe majčine dušice, nasjeckane
Priprema
- Ocat s majčinom dušicom:
- 1. U manjem loncu lagano zagrijavajte ocat i svježu majčinu dušicu. Kad ocat zavri, sklonite ga s vatre.
- 2. Ostavite ga da se ohladi.
- Jerk marinada:
- 1. Sve sastojke osim octa ubacite u blender i usitnite u glatku pastu.
- 2. U blender ulijte 50 ml octa s majčinom dušicom i ponovno sjedinite sastojke.
- 3. Marinadu u zatvorenoj posudi možete do 3 tjedna čuvati u hladnjaku.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete