Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • 1 luk
  • 5 stabljika mladog luka
  • 6 češanja češnjaka, oguljenih i grubo narezanih
  • korijen đumbira veličine palca, oguljen i grubo narezan
  • 3 žlice tamnijeg smeđeg šećera (možete upotrijebiti i melasu, šećer od šećerne trske ili palmin šećer)
  • 100 ml tamnog umaka od soje
  • 3 žličice mljevenog pimenta
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • mala šaka svježih listića majčine dušice
  • 1 ljuta papričica scotch bonnet, za blažu marinadu uklonite sjemenke (ako je ne pronađete, upotrijebite papričicu habanero ili crveni čili)
  • Za ocat s majčinom dušicom:
  • 250 ml alkoholnog octa
  • nekoliko grančica svježe majčine dušice, nasjeckane

Priprema

  • Ocat s majčinom dušicom:
  • 1. U manjem loncu lagano zagrijavajte ocat i svježu majčinu dušicu. Kad ocat zavri, sklonite ga s vatre.
  • 2. Ostavite ga da se ohladi.
  • Jerk marinada:
  • 1. Sve sastojke osim octa ubacite u blender i usitnite u glatku pastu.
  • 2. U blender ulijte 50 ml octa s majčinom dušicom i ponovno sjedinite sastojke.
  • 3. Marinadu u zatvorenoj posudi možete do 3 tjedna čuvati u hladnjaku.

Povezani recepti

Vidi sve