Zagrijte lonac debeloga dna od 22 cm i dodajte ulje, češnjak i luk. Lagano kuhajte da se sastojci ne obojaju.

U međuvremenu, stavite sve preostale sastojke za molé, osim soli i limete, u vrč blendera i miksajte dok smjesa ne postane vrlo glatka.

Kad luk i češnjak postanu prozirni, dodajte blendirani umak i umiješajte. Neka zakrčka, a zatim kuhajte 7—8 minuta na vrlo slaboj vatri. Umak nemojte prekuhati jer će izgubiti svoju žarku zelenu boju. Ocijedite umak kroz cjedilo s malim otvorima, dodajte sol i papar i sok limete i odložite.

Zagrijte roštilj na visoku temperaturu. Namažite jenjeći filet maslinovim uljem, dobro začinite morskom solju i stavite ga na roštilj. Premažite kuhani kukuruz maslinovim uljem i solju i paprom i stavite na roštilj. Okrećite kukuruz da bi se ravnomjerno grijao i uklonite ga kad se lagano oboji. Pecite janjetinu po svom ukusu, pa pustite neka odstoji 5 minuta prije serviranja.

Za serviranje, uspravite klip kukuraza i sjecite nadolje kako bi odrezali zrna. Narežite janjetinu u 6 jednakih komada. Na zagrijani tanjur stavite zeleni molé, posložite kukuruz i zatim potočarku. Posložite narezanu janjetinu na vrh. Ukrasite kiselim crvenim trakama jalapeña i bijelim rotkvicama.

Napomena

Ako vam kisele crvene jalapeño papričice nisu dostupne, pečene crvene paprike su sjajan nadomjestak.

Sastojci

  • Zeleni molé
  • 50 ml biljnog ulja
  • 2 češnja mljevenoga češnjaka
  • ⅓ šalice sitno nasjeckana luka
  • ⅓ šalice pečenoga indijskog oraha
  • ¼ žlice prepečenih i samljevenih sjemenki kima
  • ¼ šalice lišća peršina
  • ½ šalice oguljenih neslanih pistacija
  • 4 zelene rajčice
  • 6 pera rimske salate, središnja rebra izrezana
  • 4 serrano chillija
  • 2 žlica crnog papra u zrnu
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 ml pilećeg temeljca
  • sok 1 limete
  • sol
  • Za serviranje
  • 4 porcije janjećeg fileta, 150 g svaki
  • morska sol, po ukusu
  • 1 svežanj potočarke
  • 100 g ukiseljenih crvenih jalapeño papričica
  • 2 klipa kukuruza, skuhana u slanoj vodi
  • ¼ šalice bijele rotkvice tanko narezane

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve