Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recept iz: Luke Nguyen
Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa.
Sastojci
- 1 zelena papaja, oguljena i naribana
- 100 g sušenog mesa bizona
- 1 dugačka crvena čili papričica, narezana
- 5 listova crne koprive, narezanih
- 5 listova metvice, narezanih
- 5 listova bosiljka, narezanih
- 1 žlica zdrobljenog prženog kikirikija
- 1 žlica pržene ljutike
- 1 žličica prženih komadića češnjaka
- 1 žlica prženih pahuljica kokosa
- 3 žlice ribljeg umaka
- 3 žlice rižinog octa
- 2 žlice šećera
- 2 češnja češnjaka, nasjeckanog
- 1 bird’s eye čili papričica, tanko narezana
- 2 žlice soka od limete
Priprema
- Pomiješajte riblji umak, rižin ocat i 125 ml vode u tavi na umjerenoj vatri. Miješajte dok ne zavri pa maknite s vatre i pustite da se ohladi. Pospite češnjakom i čilijem i pokapajte s malo soka limete.
- U zdjeli pomiješajte zelenu papaju, začinsko bilje, čili, prženu ljutiku, prženi češnjak i sušeno meso s tri žlice umaka. Dobro protresite i prebacite na pladanj ili u plitku zdjelu pa ukrasite sa zdrobljenim kikirikijem i prženim pahuljicama kokosa.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère
Recepti Curtis Stone
Janjetina s koricom od bilja i pečenim Cherry rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Brzo varivo sa svinjskim kotletima
Recepti Lora i Stoyan
Brza musaka