Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa. 

Sastojci

  • 1 zelena papaja, oguljena i naribana
  • 100 g sušenog mesa bizona
  • 1 dugačka crvena čili papričica, narezana
  • 5 listova crne koprive, narezanih
  • 5 listova metvice, narezanih
  • 5 listova bosiljka, narezanih
  • 1 žlica zdrobljenog prženog kikirikija
  • 1 žlica pržene ljutike
  • 1 žličica prženih komadića češnjaka
  • 1 žlica prženih pahuljica kokosa
  • 3 žlice ribljeg umaka
  • 3 žlice rižinog octa
  • 2 žlice šećera
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckanog
  • 1 bird’s eye čili papričica, tanko narezana
  • 2 žlice soka od limete

Priprema

  • Pomiješajte riblji umak, rižin ocat i 125 ml vode u tavi na umjerenoj vatri. Miješajte dok ne zavri pa maknite s vatre i pustite da se ohladi. Pospite češnjakom i čilijem i pokapajte s malo soka limete.
  • U zdjeli pomiješajte zelenu papaju, začinsko bilje, čili, prženu ljutiku, prženi češnjak i sušeno meso s tri žlice umaka. Dobro protresite i prebacite na pladanj ili u plitku zdjelu pa ukrasite sa zdrobljenim kikirikijem i prženim pahuljicama kokosa.

Povezani recepti

Vidi sve