Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice

Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode. 

 

Sastojci

  • 1,8 kg janjeće lopatice s kostima
  • sol i papar
  • 1 kg mladog krumpira
  • ¼ šalice maslinova ulja
  • 2 šalice listova metvice
  • Pregršt klica kineskog vlasca
  • 2 grančice ružmarina, samo listovi
  • 1 veliki zeleni čili, bez sjemenki
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica ribljeg umaka (po želji)
  • ½ šalice bijelog vinskog octa
  • sol

Priprema

  • 1. Prvo napravite chutney. Pomiješajte sve sastojke u blenderu da dobijete glatki chutney. Kušajte i prilagodite začine pa ostavite u hladnjaku dok pripremate janjetinu.
  • 2. Zagrijte ventilatorsku pećnicu na 200 ºC. Stavite krumpir u veliki lim za pečenje i prelijte šalicom vode i maslinova ulja. Janjetinu dobro posolite, popaprite i stavite na krumpir. Poklopite i pecite dva i pol do tri sata u pećnici. Zatim otklopite i pecite još sat vremena.
  • 3. Izvadite janjetinu iz pećnice i zgnječite krumpir u sok od janjetine. Pecite još 45 minuta dok krumpir ne postane hrskav. Janjetinu i krumpir poslužite uz chutney i povrće po želji.

Povezani recepti

Vidi sve