Bistecca Fiorentina
Recept iz: Justine Schofield
Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- Izvadite odrezak iz hladnjaka sat vremena prije kuhanja.
- U zdjeli pomiješajte peršin, češnjak, ulje, prstohvat soli i papra.
- Roštilj ugrijte na srednje-jaku temperaturu. Odrezak blago polijte uljem i posolite. Pecite ga 2-3 minute na masnoj strani da se mast rastopi. Polegnite ga i pecite 5-6 minuta. Okrenite i pecite još 5-6 minuta. Postavite ga na kost i pecite još 2-3 minute.
- Uklonite meso s kosti i režite u obrnutom smjeru od mišićnih vlakana. Posložite na pladnju s kosti, pospite smjesom od peršina i prstohvatom soli i polijte maslinovim uljem.
- Preporučeno vino: Barossa Shiraz.
Priprema
- 1kg T-Bone (Fiorentina odrezak je debeo 5 cm)
- 3 grančice peršina sa stabljikama, sitno narezane
- 1 češanj češnjaka, sitno narezan
- 1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, dodatno za odrezak
- Sol i papar
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère
Recepti Curtis Stone
Janjetina s koricom od bilja i pečenim Cherry rajčicama