Bistecca Fiorentina

Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

Sastojci

  • Izvadite odrezak iz hladnjaka sat vremena prije kuhanja.
  • U zdjeli pomiješajte peršin, češnjak, ulje, prstohvat soli i papra.
  • Roštilj ugrijte na srednje-jaku temperaturu. Odrezak blago polijte uljem i posolite. Pecite ga 2-3 minute na masnoj strani da se mast rastopi. Polegnite ga i pecite 5-6 minuta. Okrenite i pecite još 5-6 minuta. Postavite ga na kost i pecite još 2-3 minute.
  • Uklonite meso s kosti i režite u obrnutom smjeru od mišićnih vlakana. Posložite na pladnju s kosti, pospite smjesom od peršina i prstohvatom soli i polijte maslinovim uljem.
  • Preporučeno vino: Barossa Shiraz.

Priprema

  • 1kg T-Bone (Fiorentina odrezak je debeo 5 cm)
  • 3 grančice peršina sa stabljikama, sitno narezane
  • 1 češanj češnjaka, sitno narezan
  • 1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, dodatno za odrezak
  • Sol i papar

Povezani recepti

Vidi sve