Giros s janjetinom
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 500 g ostataka od janjećeg buta
- 1 žlica kumina
- 1 žlica korijandra u prahu
- 1 žlica osušenih ljuskica čilija
- 1 žličica mješavine začina
- ½ krastavca
- 200 g gustog crème fraichea
- ½ glavice luka
- ½ glavice zelene salate
- Smrznuti krumpirići
- 300 g oštrog brašna
- 7 g suhog kvasca
- 150 ml tople vode
- 20 ml maslinova ulja
- 30 g jogurta
- Prstohvat morske soli
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 200 ºC.
- 2. Pomiješajte brašno, suhi kvasac i morsku sol i umijesite tijesto.
- 3. U tijesto u zdjeli umiješajte toplu vodu, jogurt i maslinovo ulje i mijesite ga još 3 – 4 minute pa pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči na toplom.
- 4. Za to vrijeme narežite krastavac, posolite s malo morske soli i šećera i ostaavite da odstoji 30 minuta.
- 5. Narežite luk na tanko i nasjeckajte salatu. Začinite crème fraiche solju i prelijte sokom od limuna.
- 6. Začini za meso: pomiješajte kumin, korijandar u prahu, sušene ljuskice čilija i mješavinu začina.
- 7. Smrznute krumpiriće pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
- 8. Kad se tijesto udvostručilo, izrežite ga na 4 dijela i razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Stavite ga peći na srednje jaku vatru u tavu oko dvije minute sa svake strane dok se ne pojave mjehurići zraka na tijestu.
- 9. Na istu tavu ulijte malo ulja i stavite ostatke mesa da se karameliziraju sa svih strana. Začinite polovicom količine mješavine začina i posolite.
- 10. Giros premažite s crème fraiche, dodajte krastavac, salatu, luk i meso. Stavite hrskave krumpiriće i još malo mješavine začina pa odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère
Recepti Curtis Stone
Janjetina s koricom od bilja i pečenim Cherry rajčicama