Janjeći boulangère
Recept iz: Mark Moriarty

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 1 janjeći but (oko 2 kg)
- 8 velikih krumpira
- 2 glavice luka
- Šaka svježe majčine dušice
- Šaka svježeg ružmarina
- 100 g maslaca
- 6 češnjeva češnjaka
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 150 ºC.
- 2. Krumpire ogulite, narežite na ploške od oko 2 cm i stavite u zdjelu.
- 3. Ogulite i narežite luk na istu veličinu pa ostavite za kasnije.
- 4. Otopite maslac i prelijte ga po krumpirima, začinite s puno morske soli i crnog papra.
- 5. Stavite i grančice majčine dušice pa dobro promiješajte kako bi se krumpiri potpuno obložili začinima i maslacem.
- 6. U posudu za pećnicu prvo stavite sloj krumpira, maslaca i začina, zatim sloj luka pa ponovite proces.
- 7. Na janjećem butu nožem izbušite 6 rupica i u njih utisnite cijele češnjeve češnjaka. Začinite solju i stavite na krumpire u posudi.
- 8. Sve dobro omotajte aluminijskom folijom i pecite oko tri sata u pećnici na 150 ºC. Nakon toga, uklonite foliju i pojačajte temperaturu na 220 ºC i vratite u pećnicu na još 30 minuta da se meso i krumpiri lijepo zapeku.
- 9. Izrežite janjetinu i poslužite s krumpirima i zelenom salatom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Smotuljak od kobasice i špinata
Recepti Mary Berry
Bavette od majčine dušice,krumpira i špinata
Recepti Mark Moriarty
Tacosi od odreska i chimichurrija
Recepti Justine Schofield
Ljepljiva krilca
Recepti Justine Schofield
Popiah s kozicama
Recepti Justine Schofield
Goveđi rendang
Recepti Justine Schofield
Goveđi satay
Recepti Justine Schofield
Lobak – mesne rolice s kineskom mješavinom pet začina
Recepti Nadiya Hussain
Mesna štruca
Recepti Ainsley Harriott
Janjetina s pistacijama i fetom, pire od pečene tikve i malteška salata od bijelog graha