Janjeći boulangère

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 1 janjeći but (oko 2 kg)
  • 8 velikih krumpira
  • 2 glavice luka
  • Šaka svježe majčine dušice
  • Šaka svježeg ružmarina
  • 100 g maslaca
  • 6 češnjeva češnjaka

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 150 ºC.
  • 2. Krumpire ogulite, narežite na ploške od oko 2 cm i stavite u zdjelu.
  • 3. Ogulite i narežite luk na istu veličinu pa ostavite za kasnije.
  • 4. Otopite maslac i prelijte ga po krumpirima, začinite s puno morske soli i crnog papra.
  • 5. Stavite i grančice majčine dušice pa dobro promiješajte kako bi se krumpiri potpuno obložili začinima i maslacem.
  • 6. U posudu za pećnicu prvo stavite sloj krumpira, maslaca i začina, zatim sloj luka pa ponovite proces.
  • 7. Na janjećem butu nožem izbušite 6 rupica i u njih utisnite cijele češnjeve češnjaka. Začinite solju i stavite na krumpire u posudi.
  • 8. Sve dobro omotajte aluminijskom folijom i pecite oko tri sata u pećnici na 150 ºC. Nakon toga, uklonite foliju i pojačajte temperaturu na 220 ºC i vratite u pećnicu na još 30 minuta da se meso i krumpiri lijepo zapeku.
  • 9. Izrežite janjetinu i poslužite s krumpirima i zelenom salatom.

Povezani recepti

Vidi sve