Janjeći boulangère
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 1 janjeći but (oko 2 kg)
- 8 velikih krumpira
- 2 glavice luka
- Šaka svježe majčine dušice
- Šaka svježeg ružmarina
- 100 g maslaca
- 6 češnjeva češnjaka
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 150 ºC.
- 2. Krumpire ogulite, narežite na ploške od oko 2 cm i stavite u zdjelu.
- 3. Ogulite i narežite luk na istu veličinu pa ostavite za kasnije.
- 4. Otopite maslac i prelijte ga po krumpirima, začinite s puno morske soli i crnog papra.
- 5. Stavite i grančice majčine dušice pa dobro promiješajte kako bi se krumpiri potpuno obložili začinima i maslacem.
- 6. U posudu za pećnicu prvo stavite sloj krumpira, maslaca i začina, zatim sloj luka pa ponovite proces.
- 7. Na janjećem butu nožem izbušite 6 rupica i u njih utisnite cijele češnjeve češnjaka. Začinite solju i stavite na krumpire u posudi.
- 8. Sve dobro omotajte aluminijskom folijom i pecite oko tri sata u pećnici na 150 ºC. Nakon toga, uklonite foliju i pojačajte temperaturu na 220 ºC i vratite u pećnicu na još 30 minuta da se meso i krumpiri lijepo zapeku.
- 9. Izrežite janjetinu i poslužite s krumpirima i zelenom salatom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Curtis Stone
Janjetina s koricom od bilja i pečenim Cherry rajčicama