Burritosi sa steakom

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 2 striploin steaka (reza od slabine)
  • 1 žlica kumina
  • 1 žlica ljuskica čilija
  • 1 žlica korijandra u prahu
  • 100 g graha
  • 2 mlada luka
  • 100 g basmati riže
  • 50 g naribane mozzarelle
  • Vezica korijandra
  • 2 zelena čilija
  • 1 limeta
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 g crème fraichea
  • 2 tortilje
  • 50 g tortilla chipsa

Priprema

  • Prvo napravite pikantnu šalšu. U blender stavite korijandar, maslinovo ulje i češanj češnjaka. Odrežite vrh čili papričice pa je ubacite zajedno s naribanom koricom i sokom limete. Izmiksajte da nastane glatka smjesa. Narežite steak na komade. Začinite kuminom, korijandrom i ljuskicama čilija. Ulijte ulje u jako zagrijanu teflonsku tavu pa stavite meso. Pecite ga jednu minutu dok ne poprimi tamnosmeđu boju. Dodajte grah i protresite tavu. Maknite s vatre pa pospite nasjeckanim mladim lukom i začinite solju. Stavite jednaku količinu riže i vode u posudu i kuhajte na pari oko 15 minuta. Na dva unakrsna komada aluminijske folije stavite sandwich wraps. Premažite ih s crème fraicheom pa stavite rižu i sir. Na to stavite meso i grah i prelijte sokovima od pečenja. Za kraj stavite šalšu. Zamotajte burrito pa ga omotajte aluminijskom folijom. Pustite da odstoji pet minuta da se sir rastopi. Narežite ga i poslužite uz tortilla chips.

Povezani recepti

Vidi sve